Naslovna Info Gradiška Dodik: Puna podrška Adžiću u izborima i nakon njih

Dodik: Puna podrška Adžiću u izborima i nakon njih

GRADIŠKA – U Gradišci je danas potpisan koalicioni sporazum između opštinskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, Demokratskog narodnog Saveza /DNS/, Narodne stranke “Radom za boljitak” /NS RzB/, Partije ujedinjenih penzionera RS /PUP/ i Srpske napredne stranke RS /SNS/.

Adžić je nakon potpisivanja sporazuma istakao da Gradiška nakon četvorogodišnjeg posrtanja i propadanja zaslužuje da se napravi bolji ambijent za življenje svih građana opštine.

-Opština ima šansu sa ovom koaliciom da vrati svjetlo i snagu. Ispred nas je puno posla i spremni smo da preuzmemo odgovornost za razvoj Gradiške – rekao je Adžić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Gradišci da je Adžić u ovom trenutku najbolji kandidat za načelnika opštine Gradiška i da će imati njegovu punu podršku u izborima i poslije njih.

dodik 1

-Želim da sa Zoranom Adžićem i našim koalicionim pertnerima kreiramo i relizujemo projekte od interesa za ljude koji žive u Gradici. Nama je veoma važno da pokrenemo Gradišku, koja stagnira od 2012. godine i koja ima loklanu vlast koja je koncentrisana na zadovoljavanje interesa nekoliko pojedinaca – naglasio je Dodik.

On je dodao da Gradišku, koja ima perspektivu kao opština na granici sa EU, treba deblokirati za inicijative koje su vezane za privredni razvoj i da treba vratiti komunalni red u ovoj opštini, a da je glavni cilj zapošljavanje radnika putem osmišljenih industrijski specijalizovanih zona.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a i nosilac liste ove stranke za lokalne izbore u Gradišci Dane Malešević rekao je da su dali podršku Zoranu Adžiću kao kandidatu za načelnika Gradiške, jer su plodovi koalicije koja vlada na republičkom nivou vidljivi u svakoj lokalnoj zajednici.

dane 1

-Nadam se da će podrška i predsjednika i Vlade Republike Srpske Gradišci i budućem načelniku biti u punom kapacitetu i siguran sam da će i rezultati na lokalu biti mnogo bolji – istakao je Malešević te pozvao građane da izađu i podrže Adžića kao zajedničkog kandidata.

On je dodao da je kao ministar prosvjete i kulture Srpske već pokrenuo projekat energetske efikasnosti za Osnovnu školu “Danilo Borković” u Gradišci i da će taj projekat biti relizovan, najvjerovatnije, u periodu kada i budući načelnik bude došao na vlast.

Kandidat za načelnika opštine Gradiška Adžić, koji je i poslanik u NS RS, rekao je da mu podrška SNSD-a, predsjednika Dodika i koalicionih partnera mnogo znači, da predstavlja “vjetar u leđa” i daje još veću volju da se Gradiška pokrene i napravi bolji ambijent za život svih njenih građana.

zoran 1

-Treba pokreniti infrastrukturni razvoj koji je preduslov za razvoj privrede. Posebno me raduje što je predsjednik Dodik rekao da Gradiška treba da dobije jednu privrednu zonu, a to je, bez dileme, poslovna zona Liman u blizini budućeg mosta na Savi, koja, uz Agrozonu u Novoj Topoli, treba da bude “kičma razvoja” opštine Gradiška i cijele regije – istakao je Adžić.

On je zahvalio koalicionim partnerima za podršku i naglasio da su i dalje otvoreni za podršku drugih političkih organizacija i pojedinaca koji žele da učestvuju u napredku opštine Gradiška.

-Socijalistička partija je izjavila da ide samostalno na izbore u Gradišci i mi to poštujemo. Naša ruka je ispružena za saradnju, dogovorili smo i pripremili sporazum i sve je do njih – dodao je Adžić.

Promociji su prisustvovali i predsjednici opštinskih odbora stranaka koalicije, koji su potpisali sporazum podrške zajedničkom kandidatu za načelnika – Vladimir Јanković /DNS/, Ljubo Subotić /Narodna stranka “Radom za boljitak”/, Bogoljub Vidović /PUP/ i Mišo Drinić /SNS/, te brojni funkcineri i članovi ovih stranaka.

Mini galerija:

 

SNSD foto 10 SNSD foto 9 SNSD foto 8 SNSD foto 7 SNSD foto 6 SNSD foto 5 SNSD foto 4 SNSD foto 3 SNSD foto 2 SNSD foto 1

FOTO: Moja Gradiška