Naslovna Info Gradiška DODIK: NAJBITNIJE OČUVATI MIR I STABILNOST SRPSKE

DODIK: NAJBITNIJE OČUVATI MIR I STABILNOST SRPSKE

GRADIŠKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima Milorad Dodik rekao je večeras na centralnom predizbornom mitingu u Gradišci pred pet hiljada prisutnih da je BiH upitna i će takva ostati, a da želi mirnu i stabilnu Republiku Srpsku.

IMG_2945

-Hoćemo da budemo mirni i stabilni i da nastavimo put napretka koji je uveliko u toku. Moramo očuvati naš narod, naciju, vjeru, krsnu slavu, Republiku Srpske – poručio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a rekao je da samo velike partije imaju veliku odgovornost i da se partija na čijem je čelu ne boji odgovornosti.

IMG_2930

Dodik je naglasio da se optimizam temelji na međunarodnim prijateljima u liku Rusije, Srbije, Izraela i sve više evropskih država.

-Sada se vidi da smo bili u pravu kada smo upozoravali na regrutovanje terorista u BiH. Prema obavještajnim podacima, u BiH je trenutno 3.600 potencijalnih terorista, a među njima nije nijedan Srbin. Zato nam treba snažna i bezbjedna Republika Srpske, koju ćemo dalje jačati – istakao je Dodik.
IMG_2931Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je Republika Srpska centar svih interesovanja, čije će ona interese znati braniti u Sarajevu.

-Za razliku od mog protivkandidata, ja nisam osoba kompromisa i neću u Sarajevu lako ići na kompromise. Hoću da u Predsjedništvu BiH uz jaku većinu u Parlamentarnoj skupštini branim i odbranim interese Srpske – rekla je Cvijanovićeva.

IMG_2966

Nosilac liste SNSD za NSRS u Izbornoj jedinici dva Zoran Adćiž rekao je da je u Gradišku vlast na čelu sa SNSD-om u infrastrukturne projekte uložila 200 miliona KM.

-Urađeno je 250 kilometara puteva u opštini. Takođe urađeno je 22 kilometra gradskih saobraćajnica, rasvjete i svega što što je trebalo da se poboljša život građana. SNSD za vrijeme svoje vlasti nije sjedio prekrštenih ruku kao sadašnji načelnikopštine , već je išao u sve institucuije na svim nivoima vlasti i tražio podršku za realizacije projekata – naglasio je Adžić.

On je napomenuo da aktuelna vlast zaustavila sve vizije i ideje koje je u proteklih osam godina realizovali SNSD, od kojih je i sportska dvorana zamrznuta.

Na tribini su učestvovali i kandidati iz Srpca, Prnjavora, Laktaša, Banjaluke i Novog Grada.

IMG_2981