Naslovna Info Dodik dobio presudu protiv Bosića

Dodik dobio presudu protiv Bosića

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić dobio je juče presudu Osnovnog suda u Banja Luci po tužbi Milorada Dodika u kojoj je sudija Snježana Savić prihvatila nalaz vještaka neuropsihijatrijske struke o teškom psihičkom stanju Milorada Dodika koje je tobože nastalo zbog izjave da je ukrao milione, navedeno je u saopštenju Mladena Bosića proslijeđenom medijima.

“Presuda obuhvata šest hiljada KM kazne i dvije hiljade i četiristotine KM troškova suđenja. Ne sporeći vještakov nalaz o Dodikovom neuropsihijatrijskim problemima, sasvim je sigurno da uzrok njihovog nastanka nije moja izjava. Ovakav ishod spora je očekivan s obzirom da je sudija u startu odbila sve moje svjedoke, kao i da nije prihvatila ni jedan zahtjev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile da urade po zahtjevu tuženog”, kaže Mladen Bosić, predsjednik SDS-a.

Bosić naglašava da u presudi nije uzet u razmatranje ni jedan dokaz iz obilne dokumentacije o kriminalu i korupciji u Republici Srpskoj za koji je direktno ili indirektno odgovoran Milorad Dodik, od nesrazmjere u prihodima i imovini u imovinskim kartonima, do mnogobrojnih afera.

“Sudija bazira svoju presudu na tvrdnji da Milorad Dodik nije ukrao zato što nije pravosnažno presuđen, iako ja nikada nisam ni tvrdio da je Dodik pravosnažno presuđen, nego da je ukrao milione”, navodi Bosić i dodaje da to ne znači da u skoroj budućnosti neće proraditi pravna država i da kriminal vrha vlasti neće dobiti i sudski epilog, za što je potrebno da pravosuđe radi nezavisno u skladu s zakonom.

“Kakva god bila presuda suda, ona ne može promijeniti činjenicu da je Milorad Dodik odgovoran za kriminal milionskih razmjera kojim je opljačkana Republika Srpska, te da je zloupotrebom položaja, nesavjesnim poslovanjem, trgovinom političkim uticajem i na druge načine ostvario sebi i drugim povezanim licima nezakonitu imovinsku korist u milionskim iznosima”, navodi Mladen Bosić.

Bosić naglašava da će istrajati u borba da se Republika Srpska otme iz ruku gangstera koji su spremni na sve kako bi zadržali ogromno bogatstvo nastalo pljačkom Republike Srpske.

“Korupcija je dostigla takve razmjere zato što korumpirani dio pravosuđa kažnjava one koji ukazuju na nju, a štiti krupne kriminalce koji su infiltrirani u sam vrh institucija. Nije skrivena namjera korumpiranih političara da zloupotrebljavajući pravosudni sistem začepe usta svjedocima i onima koji ukazuju na kriminal u Republici Srpskoj, a vrijeme će pokazati da li su pobijedili gangsteri ili pravna država. U ovom trenutku vode gangsteri, a naša dužnost je da tu činjenicu promijenimo zarad budućnosti Republike Srpske”, zaključio je u saopštenju predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

ATV