Naslovna Info Gradiška Do sada asfaltirano 6,5 kilometara lokalnih puteva

Do sada asfaltirano 6,5 kilometara lokalnih puteva

GRADIŠKA – Od 10 kilometara lokalnih puteva na području Gradiške čija je potpuna rekonstrukciji ili izgradnja planirana u ovoj godini do sada je asfaltirano oko 6,5 kilometara, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove grada Gradiška Branislav Savić, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

„Asfaltiran je put u Drageljima u zaseoku Paljuštine u dužini 670 metara, kilomatar puta Baraji – Grbavci, 350 metara u zaseoku Berići u Cerovljanima, 280 metara u Lužanima, četiri puta u Kozincima ukupne dužine 600 metara, u Trošeljima su završeni putevi u zaseoku Ratkovići dužine 500 i prema izletištu „Ribarski san“ dužine 700 metara, u Bereku 200 metara, 220 metara u Jablanici i 500 metara u Vilusima“, naveo je Savić.

On je dodao da su i na ostalim putevima ukupne dužine 4,5 kilometra završeni pripremni radovi i da od sutra počinje njihovo asfaltiranje, te dodao da je planirano da sve bude završeno do 20. septembra.

„Sutra je planirano asfaltiranje nastavka puta Baraji – Grbavci dužine 800 metara, a nakon toga planirano je asfaltiranje puteva u Jazovcu, Krajčinovcima i dijela puta od Turjaka prema selu Kozara“, naveo je Savić.

On je rekao da su u toku ove građevinske sezone asfaltirane Tolstojeva ulica u dužini 300 metara i ulica Petra Mećave dužine 320 metara, da će do kraja sljedeće sedmice biti asfaltirane Lovćenska i ulice Osmana Đikića, te da je u planu za ovu godinu i asfaltiranje Bistričke i ulice Radovana Makića.

Savić je dodao da je u toku tenderska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju 800 metara puta koji spaja Jablanicu i Sjeverovce, da je danas otvoren tendar za izgradnju tri parkirališta u užoj gradskoj zoni, te da je sutra planitano otvaranje tendera za izgradnju glavnog gradskog trga ispred Kulturnog centra Gradiška.

Izvor: RADIO GRADIŠKA