Naslovna Info Gradiška Djecu očaralo oružje i forenzička oprema (FOTO)

Djecu očaralo oružje i forenzička oprema (FOTO)

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiška organizovala je danas “Dan otvorenih vrata”, u okviru programa obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

(Načelnik Odjeljenja policije PU Gradiška Dejan Trifković u obraćanju prisutnim)

Pažnju djece zaokupila su policijska vozila, naoružanje i specijalna oprema Jedinice za podršku, koji su kasnije izveli taktičko-pokaznu vježbu.

(Mališani oduševljeni oružjem specijalne policije)

Puška sa snajperom, pumparica, pancirni prsluci, štitovi, šljemovi, palice, suzavci, saobraćajni radar i “jež”, samo su neki od rekvizita koje su grupe iz obdaništa imale priliku da pogledaju.

(Policajci Dragiša Škorić i Predrag Rosić mališanima pokazuju opremu koji koriste pripadnici saobraćajne policije)

Učenici su sa oduševljenjem pratili svaku riječ policajaca-tehničara Dragana Krnete koji im je pokazao opremu za forenziku, te kako pomoću praškastog materijala pronaći otisak prsta osumnjičenog.

(Krim tehničar Dragan Krneta sa krim inspektorima Sanjom Joldžić, Danijelom Bikićem i Dejanom Gvozdeno pokazuje opremu koje koristi ovo odjeljenje)

-Učenicima osnovnih škola i građanima prikazali smo opremu, tehniku i naoružanje kojima raspolažu saobraćajna i kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti i jedinica za podršku – naveo je načelnik Odjeljenja policije PU Gradiška Dejan Trifković.

Trifković je naveo da je prvi put u okviru “Dana otvorenih vrata” u Gradišci prikazana taktičko-pokazna vježba i demonstrirane tehnike borilačkih vještina koje su izveli pripadnici jedinice za podršku.

On je naveo da su, u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske, djeci u predškolskim ustanovama i učenicima nižih razreda osnovnih škola ranije održana predavanja o bezbjednosti u saobraćaju, a starijim osnovcima i srednjoškolcima o prevenciji maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja i zloupotrebama droge, na kojima je bilo oko 900 djece i učenika.

Trifković je dodao da će sutra i u petak, 30. marta, 44 pripadnika Policijske uprave Gradiška dobrovoljno dati krv, a na sam Dan policije, 4. aprila, kod spomen-ploče u porostorijama Policijske uprave Gradiška biće služen parastos za poginule policajce u odbrambeno-otadžbinskom ratu.