Naslovna Info Dječak iz Gradiške trese mreže u Njemačkoj: Matija Grgić Brajtenbah, najbolji strijelac...

Dječak iz Gradiške trese mreže u Njemačkoj: Matija Grgić Brajtenbah, najbolji strijelac Hohštata iz Hanaua

Osjećaj za postizanje golova, brzinu i fudbalski zanos, Matija Grgić Brajtenbah, dječak rođen u Gradiški, svakodnevno potvrđuje u mlađim kategorijama Fudbalskog kluba Hoštat iz Hanaua, tima duge i bogate tradicije, koji ima status filijale Ajntrahta.

Matija na svakoj utakmici postiže golove, često i po tri, zbog čega se za njega interesuje nekoliko klubova u Njemačkoj.

– Prošle nedjelje postigao sam tri gola, ostvario het-trik. Treniram od kada sam došao sa porodicom u Njemačku a tada sam imao četiri godine. Prvo sam vježbao u Bok Jankovcu kod Gradiške, gdje žive moji baka Snježana i djed Boško. Oni su mi kupili prvu loptu i dres Crvene zvezde, kojeg najviše volim – povjerio se Matija za Srpskainfo, govoreći o svojim fudbalskim počecima, željama i planovima.

On sa mamom Dijanom, ocem Andreasom, te mlađom braćom Damjanom i Danielom živi u gradu Maintal.

U početku se borio da pronađe vršnjake i da se što prije uklopi u novu sredinu ali mu je fudbal uvijek bio u mislima.

– Sjećam se, govorio sam često mami, hajde da učimo njemački jezik, da i mi nešto znamo. I tada sam sakupljao dresove poznatih klubova iz Evrope ali i Crvene zvezde, Dinama iz Zagreba… Maštam da zaigram za veliki klub, to mi je želja… Zapisujem mnogo podataka, pravim statistiku omiljenih klubova, Ajntrahta, Bajerna, PSŽ-a… – ispričao nam je Matija o svojim fudbalskim sklonostima, planovima i maštarijama.

On je takođe i odličan učenik šestog razreda jer, uporedo sa treninzima, uči đačke lekcije i planira da se školuje. Ipak, najsrećniji sam, kaže, kada postignem gol, zatresem mrežu protivničkog tima ili asistiram drugom igraču.

– Volio bih, jednog dana, kada porastem i postanem još poznatiji igrač, da zaigram u “Crvenoj zvezdi”. Za taj klub navija moj djed Boško i on se raduje pobjedama crveno-bijelog tima – otkrio je Matija svoje fudbalske maštarije.

Izvor: Srpska info