Naslovna Info Gradiška Divna Kovačević, svjetska putnica i uspješna preduzetnica

Divna Kovačević, svjetska putnica i uspješna preduzetnica

GRADIŠKA – Divna Kovačević, magistar farmacije iz Gradiške, Travničanka po rođenju, prije pet godina odlučila je da što više proputuje i to najudaljenijim svjetskim meridijanima i paralelama.

Posljednja destinacija koja je zabilježena u putnoj ispravi Kovačivećeve bila je ni manje ni više nego Tanzanija.

-Odlučila sam se da nakon ni malo lakih perioda života krenem  na putovanja. Mnogo mi pomaže i moja profesija, pa tako često odlazimo na  simpozijume i  stručne ekskurzije. Prije četiri mjeseca bila sam u Zanzibaru, u Tanzaniji. Oduševljena sam tamošnjom klimom. Temperatura vazduha u oktobru je bila 28 stepeni, a mora samo stepen niže. Kuhinja je izvanredna, prepuna sam lijepih utisaka, –  rekla je Kovačevićeva.

Nakon poljednjeg rata i bombardovanja Srbije Divnin brat  Dragan  odlučio se na život u Čileu. Njegov sin Bojan  izabrao je špansku prijestonicu Madrid za svoje odredište. Njihovo odlično poznavanje španskog jezika uticali su da Divnina destinacija za odmor bude Kuba.

-Na Kubi je pravo uživanje. Tri dana smo proveli u jednom selu, isto toliko vremena na obali i par dana u Havani. Prošli smo Kubu uzduž i poprijekoi uživali u njihovoj kuhinji, prelijepom moru i još ljepšoj unutrašnjosti. Oduševljena sam i Madridom, Granadom i uopšte jugom Španije. Bila sam i na Maldivima,Dubaiju, u Moskvi, Frankfurtu, moram pomenuti i Crnogorsko primorje, Rogašku Slatinu, te prelijepe banje u Srbiji, Soko Banju i Vrnjačku Banju, – navodi Divna Kovačević.

Bez obzira na probleme sa virusom korona, Divna planira da ove godine posjeti Meksiko. Optimista je i na poslovnom polju.

-Preživjeli smo preteška vremena, kada smo samo sa torbama sa garderobom i ličnim stvarima izbjegli iz Travnika. Pokojni muž Zoran bio je vrsan veterinar. Kada smo1999.godine otvorili svoju prvu apoteku, posla nije bilo mnogo. Pitala sam ga za savjet šta da radimo. Upotrijebio je staru lokalnu riječ. Rekao mi je , ćuti i keti. I ketila sam cijele tri godine, radila svaki dan i čekala kupce. 

Divna Kovačević, majka troje odrasle djece ,danas ima 11 apoteka i dvije bio-šop prodavnice. Ove godineu planu je otvaranje i dvanaeste apoteke. Osim u Gradišci, Novoj Topoli, Laktašima  i Banja Luci ima apoteku i u Čelincu. 

-Optimista sam i veoma uporna. Vjerujem da će i ova situacija sa koronom konačno proći. Nadam se da ćemo uskoro prodisati punim plućima. Želim mladim ljudima dosta posla, a sebi nova putovanja. Sljedeća destinacija je Meksiko, a dalje, ko zna. Volim egzotična mjesta, rekla je na kraju ugodnog razgovora Divna Kovačević, svjetska putnica i poslodavac koji trenutno potpisuje 54 platne liste, redovno , svakoga mjeseca.

Autor: Boško Grgić / MojaGradiška.com