Naslovna Info Dijelove Srbije pogodilo olujno nevrijeme, padao krupan grad

Dijelove Srbije pogodilo olujno nevrijeme, padao krupan grad

BEOGRAD – Neke dijelove Srbije pogodio je olujno nevrijeme praćeno krupnim gradom koji je načinio štetu na usevima, objektima i putevima. Na snazi je narandžasto meteorološko upozorenje.

Studenicu i okolinu pogodilo je olujno nevrijeme nešto prije 15 časova. Grad veličine oraha padao je petnaestak minuta i načinio štetu usevima, voćnjacima, baštama i na makadamskim putevima.

Predsjednik MZ Studenica Dragan Jevremović kaže da je, prema podacima meteorološke stanice u tom mjestu, za nepunih sat vremena palo 39 litara kiše po kvadratnom metru.

Kratkotrjaan ali krupan grad padao je u Sjenici. Mještani kažu da je bio veličike kestena i lješnika.

U selu Bagatiće na Pešteri najviše oštećenja bilo je na krovovima i automobilima. Bilo je manjih oštećenja i u ostatku opštine Sjenica.

Velika materijalna šteta je načinjena i na voćnjacima i zasadima u selu Gnjilanica u opštini Raška.

Kiša praćena olujnim vjetrom na Goliji je donijela i grad. Prema riječima mještana Dajića brda, Devića i Pridvorice, grad je bio rijedak ali izuzetno krupan.

Oštetio je rodne grane u nekim zasadima maline, ali je veću štetu napravio na seoskim putevima.

Nevrijeme praćeno kišom, gradom i olujnim vjetrom zahvatilo je područje Kruševca, Opštine Aleksandrovac i dijelom Trstenika.

Štetu su pretrpjeli usjevi, voćnjaci, vinogradi, oštećeni su automobili, fasade. Protivgradana odbrana je dejstvovala bez prestanka čime je šteta donekle ublažena.

Ranije danas je RHMZ upozorio na kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Danas i sutra je na snazi narandžasto meteorološko upozorenje.