Naslovna Info Hronika Delegacija Trebinja posjetila Gradišku (FOTO/VIDEO)

Delegacija Trebinja posjetila Gradišku (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Delegacija grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, boravila je danas u radnoj posjeti Gradišci gdje su o pozitivnim iskustvima u funkcionisanju gradskih administracija razgovarali sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je veoma važno da predstvanici najsjevernijeg i najjužnijeg grada Republike Srpske razgovaraju o tome šta je to dobro što Gradiška ima, a može se primjeniti u Trebinju i obrnuto.

-Ovakvi sastanci i razmjene iskustava i dobrih praksi su značajni za unaprijeđenje rada gradskih uprava i pružanja usluga građanima i privrednicima – nagalsio je Adžić.

Adžić i Ćurić su razgovararali o pozitivnim iskustvima u funkcionisanju gradskih administracija, projektima, investicijama i budućoj saradnji.

– Primijetili smo da se ovdje izlazi u susret privrednicima u svemu onome što bi moglo doprinijeti bržem razvoju. Gradiška je uključena u veoma značajne projekte na osnovu kojih je dobila velika grantovska sredstva. Spremni smo da razmijenimo iskustva i da dobre stvari primijenimo i u Trebinju, a naša iskustva da prenesemo domaćinima – rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Sastanak dva gradonačelnika sa saradnicima izrodio je i novu saradnju, koja je dogovorenau gotovo svim oblastima,od privrede i turizma,do kulture i sporta.

Foto galerija:

Opširnije u video prilogu: