Naslovna Info Gradiška Debeli i mršavi kuglaši takmiče se i pomažu bolesnoj djeci

Debeli i mršavi kuglaši takmiče se i pomažu bolesnoj djeci

GRADIŠKA – Razvrstani u dvije neobične kategorije, trideset kuglaša, već drugu nedjelju takmiči se na turniru humanitarne prirode u Gradišci. Svoje kuglaško umijeće predstavljaju ekipe „Debelih“ i „Mršavih“, a sve je u znaku humane akcije nazvane „Svi smo mi dio vas“.

Prije no što uzmu kuglu u ruke, kuglaši ubace dobrovoljni prilog u kasicu. Novac je namijenjen za kupovinu prijeko potrebnih lijekova bolesnoj djeci u okviru Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica iz Gradiške.

Sa 130 kilograma Zoran Azarić je najteži igrač i to mu je omogućilo da bude kapiten svoje ekipe.

„Vlasnici kuglane su nam besplatno ustupili termine, mi održavamo kondiciju, družimo se u skladu sa predviđenim mjerama i prikupljamo pomoć za tu dječicu.  Iako imam 130 kilograma  prošle nedjelje sam postigao 473 poena. Danas računam da ću dostići magični broj od 500“, rekao je Azarić.

Među takmičarima i djevojke, fudbaleri, sportski radnici…

Dražen i Dražena Košpić su brat i sestra, aktivni kuglaši i nastupaju za mršave. Dražen je prošle nedjelje dostigao 558 poena i najbolji je u svojoj ekipi. Dražena je kapiten „Mršavih“

„Kao i ja, 558 poena postigao je moj prijatelj Zoran Kozlina, bivši golman Kozare u doba dok su se crveno-bijeli takmičili u Premijer ligi BiH. Sretan sam što sam dio ove humanitarne akcije“, rekao je Košpić.

Aktivan kuglaš je i Dragoslav Šinik, po mnogima najveći gradiški humanitarac. Prije dva dana Šinik , koji je i predsjednik Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih  lica u Gradišci, organizovao je pripremu hiljadu ručkova za vozače kamiona. Šinik ide iz akcije u akciju.

„Da nije humanih ljudi naša djeca, koja zahtjevaju tuđu njegu i skupe lijekove, bi bila u bezizlaznoj situaciji.Ponosan sam na svoje sugrađane, a i na sve plemenite ljude iz BiH“, rekao je Šinik.

Zanimljivo je da se u ovom humanom kuglanju takmiče i vrhunski igrači,članovi reprezentacije Republike Srpske i  BiH, bivši fudbaleri, sportski radnici pa čak i po nekoliko članova iz jedne porodice. Ovaj put rezultat je u drugom planu, pomoć djeci kojoj su neophodni skupi lijekovi je  najvažnija.

B. Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.