Naslovna Kultura Filmovi Dani Treš kulture

Dani Treš kulture

Blagojević je istakao da su potpisali ugovor o saradnji sa Udrugom ”Treš”kojim ostvaruju pravo korištenja brenda ”Treš” filmskog festivala iz Varadždina.
-Filmovi su iz cijelog svijeta, i napravljena je selekcija najboljih. To su niskobudžetni filmovi iza kojih ne stoji  neka jaka produkcija, neki od njih su nastali sasvim spontano, ili čak snimani mobilnim telefonom – kaže Blagojević koji je dodao da je potpisan takođe i ugovor sa Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina s ciljem razmjene kulturnog programa između ove dvije ustanove.
Nakon revije pobjedničkih ostvarenja, Blagojević je rekao da očekuju da se i sledeće godine festival održi u Gradišci.
Režiser i glumac Stojan Matavulj rekao je da se ove godine aktivno uključio u organizaciju ovog festivala, koji je prerastao u kvalitetan festival sa popratnim sadržajima.
On je naglasio da za njih potpisivanje ugovora sa Kulturnim centrom znači širenje kako bi ovaj festival postao jedan od nekoliko najjačih festivala regije.
Tihomir Galevski predstavnik udruge ”Treš”rekao je da ni ove godine nije nedostajalo materijala za festival, da su bila prijavljena 222 filma, od kojih je 75 bilo u konkurenciji za nagradu.
Dirketor HNK Varaždin Jasna Jakovljević rekla je da su dogovorene predstave, izložbe i koncerti koji će biti prikazani gradiškoj publici.
Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra održan je rok koncert Treš benda.