Naslovna Info Gradiška Danas zasjedanje Skupštine opštine Gradiška

Danas zasjedanje Skupštine opštine Gradiška

GRADIŠKA – Odbornici Skupštine opštine Gradiška razmatraće danas izvještaj o radu Načelnika opštine i Opštinske uprave Gradiška za 2017. godinu.

Odbornici će razmatrate i izvještaje o realizaciji Omladinske politike za 2017. godinu, izvještaj o realizaciji Akcionog plana rodne ravnopravnosti na području opštine Gradiška za period 2015-2017. godina i informacija o stanju u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenju otpadnih
voda na području opštine Gradiška za 2017. godinu.

Na dnevnom redu su i informacije o upravljanju čvrstim otpadom na području opštine Gradiška
za 2017. godinu, informacija o socijalnoj situaciji na području opštine za 2017. godinu.

-Opšta socijalna situacija na području opštine,
-Materijalni, zdravstveni i socijalni položaj penzionera na području opštine,
-Problem narkomanije, ostalih oblika zavisnosti i polno prenosivih bolesti
kod mladih na području opštine,

Na dnevnom redu će se naći i informacija o stanju u oblasti kulture na području opštine Gradiška za 2017. godinu, Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, te Prijedlog Odluke o uslovima i načinu obavljanja javnog prevoza lica i stvari na području opštine Gradiška, prijedlog Odluke o visini naknade za korištenje putnog zamljišta duž lokalnih, nekategorisanih puteva i ulica na području opštine Gradiška za kablovske kanalizacije za komunikacione kablove i sisteme.

Odbornici će razmatrati i prijedlog Odluke o određivanju visine novčane naknade za rad predsjednicima savjeta mjesnih zajednica na području opštine Gradiška za 2018. godinu, prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o organizovanju i usklađivanju akata Javnog preduzeća Sportski centar „„Servitium“ Gradiška, prijedlog Statutarne odluke o izmjeni Statuta Javnog preduzeća Sportski centar “Servitium” Gradiška, prijedlog Odluke o izdvajanju sredstava za povećanje osnovnog kapitala Javnog preduzeća Sportski centar „Servitium“ Gradiška, prijedlog Odluke o povećanju osnovnog kapitala Javnog preduzeća Sportski centar „Servitium“ Gradiška.

Odbornici će na današnjoj sjednici razmatrati i prijedlog Odluke o odobravanju isplate sredstava za obnovu hrama Pokrova PresvetenBogorodice.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlog Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana ”Agroindustrijska zona Nova Topola” Privrednom  društvu „ELLA TEXTILE“ d.o.o. Gradiška, Nova Topola, kao o prijedlog Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru
Regulacionog plana ”Agroindustrijska zona Nova Topola” Društvu sa ograničenom odgovornošću za građevinarstvo i promet „MARKOVIĆ INVEST – R.M.“ Laktaši.