Naslovna Info Društvo Danas temperatura i do 38 stepeni celzijusovih

Danas temperatura i do 38 stepeni celzijusovih

BANjALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu i do 38 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana na sjeveru i sjeveroistoku biće veoma toplo i sparno, uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost.

Poslije podne i uveče očekuju se prolazni pljuskovi u zapadnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 29 do 33, na planinama od 24, lokalno na sjeveru, sjeveroistoku i istoku od 35 do 38 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, poslije podne u Krajini mogući su jaki udari juga, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Rudo 11, Bratunac, Gacko i Foča 12, Majevac 14, Istočno Sarajevo, Bileća, Višegrad i Sokolac 15, Prnjavor, Ivan Sedlo, Laktaši i Čemerno 16, Srebrenica i Han Pijesak 17, Novi Grad i  Bugojno 18, Gradiška, Ugljevik, Široki Brijeg, Ribnik i Šipovo 19, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Tuzla i Srbac 20 stepeni.

U Doboju, Trebinju, Kneženu, Banji Slatina, Topoli i Mlječanici jutros je izmjeren 21 stepen, u Prijedoru, Mostaru i Sarajevu 22, Manjači, Livnu i Bijeljini 23, Borju i Grudama 24, Gradačcu 25, te u Bihaću i Sanskom Mostu 26 stepeni Celzijusovih