Naslovna Info Gradiška Cvijanovićeva presjekla vrpcu: Zvaničan početak rada TV Gradiška, stiže novi medij za...

Cvijanovićeva presjekla vrpcu: Zvaničan početak rada TV Gradiška, stiže novi medij za potpunije informisanje u Lijevče polju (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, zajedno sa Zoranom Adžić, gradonačelnikom Gradiške i Rajkom Romićem, direktorom RTV Gradiška, presjekla je vrpcu i ozvaničila početak emitovanja programa Televizije Gradiška.

Radi se o javnom mediju, koji zajedno sa Radio Gradiškom i portalom RTVG čini zajedničko preduzeće. Televizijski kablovski kanal će od danas, program emitovati od sedam do 22 sata.

Centralno mjesto, rekao je za Srpskainfo Nebojša Ristić, urednik ove medijske kuće, ima informativni program uključujući direktne prenose skupštinskih sjednica Grada Gradiška. Osim toga, važno mjesto u TV programu imaće dokumentarne, obrazovne i zabavne emisije.

U okviru ove svečanosti otvorena je izložba o nastanku i razvoju Radio Gradiške, koja se u eteru oglasila prije više od 40 godina. Priređivač izložbe je Bojan Vujinović, gradski menadžer i akter mnogih poslova na unapređenje lokalnih medijskih projekata.

O počecima rada ove radio stanice, svjedoče i fotografije te drugi dokumenti koje je sakupio Gojko Šerbula, prvi direktor najstarije gradiške medijske kuće.

Rajko Romić, direktor RTV Gradiška rekao je da su u ovom gradu, gradskoj upravi i javnim preduzećima, prvenstveno „Kulturnom centru“ učinjeni krupni koraci na otvaranju novog medija.

– Danas smo veo ushićeni jer smo uspjeli da ostvarimo važan plan medijskog jačanja, našeg nastojanja da iz Gradiške pošaljemo objektivnu sliku o svemu što se ovdje dešava. Možemo se pohavliti da su ta dešavanja za primjer mnogima – rekao je Romić.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, obraćajući se mnogim zvanicama iz Gradiške, susjednih sredina i Republike Srpske, rekao da je medijsko praćenje, blagovremeno i objektivno informisanje, osnovna težnja lokalne vlasti.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, pohvalila je napore i medijske uspjehe u Gradiški.

– Ovo je veliki poduhvat, mogućnost da promovišete Gradišku i da građane informišete o svemu što ovdje radite. Drago mi je, što mi se pružila prilika da prva, u novom studiju, budem gost TV Gradiška. Takođe, podržavam i regionalizaciju koju zagovarate. Sve to su dobre i vrijedne ideje od opšteg interesa, značajne za Gradišku ali i Republiku Srpsku – rekla je predsjednica Cvijanović.

Svjesna sam, naglasila je predsjednica Republike Srpske, da je ovdje na djelu veliki entuztijazam, što je posebna vrijednost. To je dokaz odlučnosti i želje medijskih poslenika i gradske uprave da stalno osvajaju nova medisjka područja i uporno slijede svoje razvojne vizije.

Opširnije u prilogu:

Izvor: Srpska info