Naslovna Info Gradiška Cvijanović: Sramotna i dezorijentisana politika SDS-a u Gradišci

Cvijanović: Sramotna i dezorijentisana politika SDS-a u Gradišci

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je nova skupštinska većina, koju predvodi SNSD u Gradišci, realnost i da je ona jasno manifestovana, te da je apsolutno besmisleno i nezrelo da oni koji su tamo ranije imali skupštinsku većinu, a sada je izgubili, odbijaju da to prihvate.

“Ne znam zašto bi bilo kakvo tumačenje davalo Ministarstvo lokalne uprave ili Vlada Republike Srpske kad je tako jednostavno prebrojati odbornike i vidjeti koliko ih je na kojoj strani”, istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne kako gleda na činjenicu da je novokonstituisanoj većini u lokalnoj skupštini Gradiške onemogućeno da nesmetano vrši svoje funkcije, predsjednik Vlade Srpske nazvala je to “sramotom i dezorijentisanom politikom SDS-a, odnosno onog što je od SDS-a preostalo u Gradišci”.

Cvijanovićeva je naglasila da je normalno da se odbornicima koji čine većinu omogući nesmetano vršenje funkcija i da se između bivšeg i novoizabranog predsjednika lokalnog parlamenta izvrši civilizovana primopredaja.

“Sasvim je besmisleno to što je bivši predsjednik lokalne skupštine odlučio da ignoriše činjenicu da više nije na toj poziciji i da šta god da sada radi, to više ne radi u tom kapacitetu.

Može svaki dan da glumi da ide na posao i da glumi da o nečemu odlučuje, može da glumi da je predsjednik lokalnog parlamenta, ali on to jednostavno više nije”, konstatovala je Cvijanovićeva.

Što se Vlade tiče, rekla je premijer Srpske, Gradiška ima svoju novu skupštinsku većinu i odbornici koji je čine djeluju u skladu sa pozitivnim propisima.

SRNA, NN