Naslovna Info Čubrilović: Očekujemo dobre rezultate na lokalnim izborima (VIDEO)

Čubrilović: Očekujemo dobre rezultate na lokalnim izborima (VIDEO)

SRBAC – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da je ova stranka spremna za predstojeće lokalne izbore, te naglasio da očekuje dobre rezultate.

-Moram da pohvalim sve svoje saradnike, predsjednike regionalnih i lokalnih odbora da su uradili ogroman posao. Demos se prijavio u 57 lokalnih zajednica za izbore i to nije bilo lako ostvariti, jer je trebalo sakupiti više od 12.000 potpisa da bismo učestvovali kvalitetno – rekao je Čubrilović novinarima u Srpcu nakon sjednice Regionalnog odbora Demosa za Lijevče.

On je izrazio žaljenje zbog toga što su izbori nezakonito odgođeni za novembar iako za to nije bilo nijednog razloga.

-Nije bio u pitanju novac, s obzirom na to da je to sve druge godine predviđeno u budžetu, trebalo je samo donijeti odgovarajuće odluke. Očekujem da izbori budu 15. novembra – rekao je Čubrilović.

On očekuje da i u naredna dva-tri mjeseca bude zadržan entuzijazam u Demosu da bi ta stranka potpuno spremno izašla na izbore.

-Očekujem dobre rezultate. Demos ima ljude da ponudi u svim lokalnim zajednicama, da bude partner i nadam se dobroj saradnji, prije svega sa SNSD-om i koalicijom koja je na nivou Republike Srpske. Tamo gdje budemo imali načelničke kandidate očekujemo njihovu podršku – rekao je Čubrilović.

On je istakao da je ova regija dobro organizovana zahvaljujući, između ostalih, predsjedniku Regionalnog odbora za Lijevče Vladimiru Jankoviću iz Gradiške, u kojoj su imali dobru osnovu za nastavak rada.

-Imamo regije koje su i bolje organizovane kao što je zvornička, Sarajevsko-romanijska, Bijeljina, a u tu spada i ova. Hercegovina je dobro organizovana. U određenim regijama imamo manjih problema, ali ukupno stanje je dobro – rekao je Čubrilović.

Predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a za Lijevče Vladimir Janković naveo je da su procjene ove stranke da će u Izbornoj jedinci dva imati sedam do devet odbornika, a riječ je o gradu Gradiška i tri opštine.

-Nadam se da ćemo to i ispuniti. Kada je riječ podršci za jednu poziciju, gradonačelnika i tri pozicije načelnika tu smo dali podršku SNSD-u jer smo imali koaliciju koja se prenosi sa republičkog nivoa – rekao je Janković.

On kaže da ova stranka u Gradišci trenutno ima tri odbornika i dobar udio u vlasti, te izrazio nadu da će to i zadržati.

Predsjednik OO DEMOS-a Srbac LJubo Rakić rekao je da je ovaj odbor spreman za izbore, te da je u fazi pripremanja odborničke liste.

On je naveo da će ova stranka samostalno izaći na izbore i da se nada najmanje jednom odborničkom mjestu.

Video:

Pratite nas na youtube kanalu Moja Gradiška TV!