Naslovna Info Čubrilović: Cilj Demosa je da bude parlamentarna stranka u svim lokalnim zajednicama

Čubrilović: Cilj Demosa je da bude parlamentarna stranka u svim lokalnim zajednicama

GRADIŠKA – Predsjednik Demokratskog saveza Demos Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Gradišci da je cilj ove stranke da postane parlamentarna stranka u svim lokalnim zajednicama u regijama Banjaluka, Gradiška i Prijedor, ali i ostalim lokalnim skupštinama u Republici Srpskoj.

„Stanje u Demosu dva mjeseca pred lokalne izbore je veoma dobro i postoji entuzijazam članova i želja da ostvare dobar rezultat. Cilj je da budemo dio skupštinskih većina gdje god je to moguće, a vjerujem da ćemo u velikom broju sredina biti presudan politički faktor u formiranju lokalne vlasti“, rekao je Čubrilović novinarima u gradiškom Kulturnom centru, nakon sastanka regionalnih odbora Demos Banjaluka, Gradiška i Prijedor.

Prema njegovim riječima, na kandidatskim listama Demosa za odbornike u lokalnim skupštinama su ljudi koji su u svojim sredinama prepoznatljivi po svom  političkom i profesionalnom radu.

„Kandidatska lista Demosa u Gradišci, čiji je nosilac predsjednik Regionalnog i Gradskog odbora stranke Vladimir Janković, aktuelni potpredsjednik gradske skupštine u Gradišci, inženjer i privrednik,  je u cjelini za primjer i od njih očekujemo veoma dobar rezultat“, istakao je Čubrilović.

Janković je izrazio zadovoljstvo što je bio domaćin svojim stranačkim kolegama iz drugih regija i lokalnih zajednica, te naglasio da su sve češće posjete predsjednika Demosa Nedeljka Čubrilovića Gradišci dokaz veoma dobre saradnje Gradskog odbora i vrha stranke.

On je dodao da na lokalnim izborima u regiji koju obuhvata grad Gradiška i opštine Laktaši, Srbac i Prnjavor, Demos očekuje oko devet odborničkih mandata u lokalnim skupštinama.

„U gradskoj skupštini u Gradišci trenutno imamo tri odbornika, a na narednim izborima cilj je pet odborničkih mandata“, dodao je Janković.

Izvor: Radio Gradiška