Naslovna Info Cijela Srpska pozvana na defile

Cijela Srpska pozvana na defile

BANjALUKA – Svečani defile na banjalučkom Trgu Krajine i svečana akademija u dvorani “Borik” i ovog 9. januara biće centralni događaji povodom proslave i svečanog obilježavanja Dana Republike Srpske.

Prema programu obilježavanja Dana Republike, koji je usvojio Organizacioni odbor, na čijem čelu je predsjednica Srpske Željka Cvijanović, svečanosti tokom 9. januara počeće dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima u Palati Republike, nakon čega će u 12 časova uslijediti svečani defile na Trgu Krajine, a po njegovom završetku u 14 časova biće održana svečana akademija u dvorani “Borik”, a nakon toga svečani prijem u administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

U srijedu, 8. januara, predviđeno je polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju “Sveti Pantelija”, potom na spomenik na Trgu palih boraca NOR-a ispred hotela “Bosna” te na Spomen-kosturnicu i grobnicu dvanaest banjalučkih beba na Gradskom groblju u Banjaluci.

Dan Republike Srpske biće svečano obilježen u svim gradovima i opštinama RS. Uz poziv građanima da dođu u Banjaluku na mirnu i dostojanstvenu proslavu Dana Republike, iz MUP-a RS savjetuju onima koji budu željeli da prate svečani defile da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument, a predstavnike medija pozivaju da imaju jasno istaknutu akreditaciju.