Naslovna Info Četvrti paviljon Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci dom za 280 studenata

Četvrti paviljon Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci dom za 280 studenata

Banjaluka – Četvrti paviljon Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, u kojem će biti smješteno oko 280 studenta, u ponedjeljak će biti otvoren.

Da je sve spremno za prijem studenata u novi objekat, u petak su se uvjerili i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević i rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga.

Mataruga je kazao da će četvrti paviljon svečano otvoriti predsjednik RS Milorad Dodik.

Malešević je istakao da je u potpunosti zadovoljan obavljenim poslom, ne samo na ovom paviljonu, nego i u studentskim domovima u Foči i Palama.

– Privodi se kraju i čišćenje objekta u sva tri studentska doma, tako da će sve od ponedjeljka biti spremno za prijem studenata u četvrti paviljon u Banjaluci, kao i u ostala dva doma u Foči i Palama – rekao je Malešević.

On je ovom prilikom potpisao saglasnost na ugovor koji će Studentski centar sklopiti sa banjalučkim Univerzitetom o korišćenju ovog objekta u narednom periodu.

– Od početka akademske godine studenti će u ova tri doma imati na raspolaganju oko 1.000 novih mjesta. To će popraviti budžete studenata, jer su poznate cijene smještaja u privatnom sektoru – kazao je Malešević.

Glas Srpske