Naslovna Info Gradiška Četiri plakete za Grad Gradišku

Četiri plakete za Grad Gradišku

SARAJEVO – Predstavnici Gradske uprave Gradiška prisustvovali su danas prezentaciji pojedinačnih akcionih planova MEG partnerskih jedinica lokalne samouprave i dodjeli plaketa najbolje rangiranim u prvoj fazi MEG projekta.

Na sastanku koji je organizovao UNDP u okviru MEG 2 projekta Grad Gradiška primio je 4 plakete za ostvarene izvanredne rezultate u periodu 2016-2020 godina.

Plakete su dodijeljene u oblasti liderstva, predstavničke uloge, odlučivanja i nadzorne uloge tijela predstavničke vlasti, transparentnosti i odgovornosti lokalnih vlasti, učešća javnosti u procesu donošenja odluka i sveukupnih rezultata u periodu 2016 – 2020 godina.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su ponosni što su prisutvovali prezetaciji rezultata iz prve faze MEG projekta gdje je grad Gradiška u sve četiri oblasti osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku od 18 lokalnih uprava.

„Grad Gradiška je ostvario sjajne rezultate i mogu reći da je to veliki uspjeh jer smo prepoznati kao lideri. Ponos još veći treba da bude svima nama, uposlenicima lokalne uprave i saradnicima na čelu sa načelnikom Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoji međunarodne projekte Danijelom Miletić LJoljić“, naveo je Adžić.

On je naglasio da je zadovoljstvo što će se uključiti i u drugu fazu MEG projekta jer pored dobrog rezultata još ima dosta prostora da se Gradska uprava mijenja i bude u funkciji građana i privrednika. Danas je održan sastanak za 31 jedinicu lokalne samouprave koja je uključena u MEG 2 projekat, od čega je 8 jedinica lokalne samouprave iz prve faze zajedno sa Gradiškom.

Izvor: RTVG