Naslovna Sport Ostali sportovi Četiri medalje za takmičare KBV “Niten” iz Gradiške na Internacionalnom karate turniru...

Četiri medalje za takmičare KBV “Niten” iz Gradiške na Internacionalnom karate turniru u Ljubljani

Zlatnu medalju ubjedljivo osvojila je muška seniorska ekipa u katama ekipno, u sastavu Jovo Selak, Slobodan Popadić i Kenan Vrbanjac.

Srebrenu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio je Jovo Selak, seniori kate pojedinačno. On je u prvom kolu savladao takmičara iz Austrije, rezultatom 5-0, u drugom kolu takmičara iz Slovenije 3-2, u trećem kolu takmičara iz Irske 4-1, da bi u finalnom meču izgubio od takmičara iz Srbije rezultatom 4-1.

Srebrenu medalju su osvojile i seniorke Nitena u katama ekipno, u sastavu Nevena Kutić, Dajana Borković i Andreja Babić.

Srebro je osvojio i Duško Zrnić, u konkurenciji seniori borbe pojedinačno, u kategoriji +84 kg.Na ovom Internacionalnom takmičenju nastupila su 103 kluba, sa preko 750 takmičara iz Engleske, Irske, Njemačke, Austrije, Italije, Egipta, Rusije, Nepala, Mađarske, Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

Ovim putem se zahvaljujemo prijateljima kluba KP Vodovod a.d. Gradiška i opštini Gradiška, koji su pomogli odlazak na ovu prestižnu sportsku manifestaciju.