Naslovna Info Gradiška Centralni trg u novom ruhu (FOTO)

Centralni trg u novom ruhu (FOTO)

Gradiška – Izgradnja Centralnog gradskog trga u Gradišci počela je 22. septembra, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana. Izvođač radova vrijednih više od 280.000 KM je SZR “Zoki” iz Gradiške.

– Predviđeno je popločanje dijela trga betonskim pločama, s obzirom na to da je dio ispred Kulturnog centra već popločan betonskim elementima, kao i uređenje staza prema Vidovdanskoj ulici – rekao je Radislav Martić iz Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje u Gradskoj upravi Gradiška.

Na centralnom dijelu trga, dodaje, izgradiće zelena ostrva na čijim krajevima će biti klupe za sjedenje.

– Na zelenom pojasu ispred robne kuće biće postavljeno “pametno drvo” oko kojeg će biti klupe za sjedenje. Na tom dijelu će se napraviti nove staze koje se prema Vidovdanskoj ulici završavaju novim stepenicama – kaže Martić.

Na preostalom prostoru, objašnjava, asfaltiraće se i urediti parkiralište.

– Centralni gradski trg je od velikog značaja za grad, jer će stanovnici Gradiške dobiti adekvatan prostor za okupljanje i održavanje kulturnih događaja i manifestacija – ističe Matić.

Gradiška je nekada imala pet gradskih trgova i Gradska uprava želi ponovo da ih izgradi, a jedan trg je već završen – Trg Čubrilovića u centru grada.

Foto galerija: