Naslovna Info Gradiška Bura u vladajućoj koaliciji u Gradišci: Dobro radio pa “zaradio” smejnu!

Bura u vladajućoj koaliciji u Gradišci: Dobro radio pa “zaradio” smejnu!

Gradiška – Skupština opštine Gradiška smijenila je u utorak vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Tihomira Mihajlovića, koji je kadar SDS-a i na njegovo mjesto imenovala Milana Švraku iza kojeg stoji PDP.

Smjena je izazvala burnu raspravu među odbornicima vladajuće koalicije, koju čine SDS, PDP, NS, DNS, Narodna stranka “Radom za boljitak” i SP. Mihajloviće je smijenjen, iako su odbornici jednoglasno usvojili izvještaj o radu Doma zdravlja. Protiv smjene su bila dva odbornika SDS-a, koji su istakli da je Dom zdravlja pod rukovodstvom Mihajlovića pozitivno poslovao i da je jedna od najuspješnijih zdravstvenih ustanova u RS. Odbornik SDS-a Mirjana Dakić rekla je da su radnici Doma zdravlja dobijali redovne plate, nove uniforme, a da je ustanova modernizovana. S druge strane, odbornik SDS-a Milorad Đukić rekao je da je Mihajlović smijenjen zbog grešaka.

– Bez ikakvog razloga izbacio je krevete iz hitne službe, uveo torturu koja nije prikladna za njega i dosta čudnih stvari se dešavalo – istakao je Đukić.

Mihajlović je rekao da izvještaji pokazuju da je radio časno i pošteno.

– Niko me nije pozvao na sjednicu Skupštine da dam obrazloženje. Od Upravnog odbora nisu traženi izvještaji o poslovanju ustanove, što znači da se radi o čistoj političkoj smjeni i ucjenjivanju pojedinih odbornika – rekao je Mihajlović.

Odbornici su razriješili potpredsjednika Skupštine Đorđa Krčmara, koji je izborio poziciju poslanika u Parlamentu BiH i umjesto njega imenovali Sašu Lazića. Novi zamjenik načelnika opštine je Nikola Soldatić, a sa te dužnosti je razriješen Goran Đorđić, jer je osvojio mandat u Narodnoj skupštini RS. Novi ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević razriješen je dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, a imenovana je Sanja Bajić. Dužnosti je razriješen i načelnik Odjeljenja za razvoj Nikola Soldatić, a na tu poziciju imenovan je Dejan Šinik.

Glas Srpske