Naslovna Kultura Branko Kockica i drugari pozorištanceta „PUŽ“ oduševili gradišku publiku

Branko Kockica i drugari pozorištanceta „PUŽ“ oduševili gradišku publiku

GRADIŠKA – U Kulturnom centru Gradiška odigrana je predstava za djecu „Gospodar pesme“ u izvođenju Dječijeg pozorišta „Puž“, koje predvodi izvanredni Branko Kockica .

Glavni junak predstave je mladić Cole s veselom govornom manom – ne govori nego pjeva. Logoped tvrdi da je to zbog stresa i zato mu prepiše odmor na salašu djeda Vase.

Međutim, na salašu “Gospodar pesme “napravi čaroliju i svi se zaraze pjesmom, čak i publika.

Branko ističe da je „Gospodar pesme“ idealna predstava za sve uzraste.

-Ovo je najmuzikalnija predstava našeg pozorištanceta „Puž“ ,ima oko 30 pjesama i gotovo da je opereta, ali je prilično komplikovana i izuzetno“ zaraza“, jer je nevaljali „Gospodar pjesme“ zarazio sve sa virusom i sada svi samo pjevaju , ne mogu da govore. A samo uz pomoć publike, ozdraviće od pjevačkog virusa,kaže Branko.

Branko Kockica je najpoznatiji po emisiji za djecu “Kocka, kocka, kockica” koja je emitovan Televiziji Beograd od 1974. do 1993. Ukupno je snimljeno preko 250 epizoda.

Uz Branka Kockicu odrasle su brojne generacije.

Uz njega se učilo, igralo, pjevalo i smijalo. Uvodna pjesma emisije“U svetu postoji jedno carstvo” omiljena je pjesma i današnjim mališanima.

Branko ističe da gotovo čitav život radi sa djecom i za djecu,nastojeći prvenstveno da ih uveseljava. Nekada u dječijim emisijama, danas u pozorištancetu „Puž“.

Kao osnovnu razliku između djece nekada i sada,Branko Kockica navodi nedostatak maštovitosti i igre.

– Djeca su nekada igrala fudbala, a danas nas igraju igrice na telefonima i tabletima.

Danas mnogo manje čitaju knjige, a knjige su najvažnije. Kada djeca čitaju oni zamišljaju i stvaraju taj neki svoj svijet, razmišljaju, a kada samo gledaju u ekran, sve vide i nemaju potrebe da naprežu svoje male mozgove, istakao je Kockica.

Pored izvanrednog Branko Kockice u predstavi su igrali :Radovan Vujović, Aleksandra Alač , Stevan Piale, te animatori lutaka : Aleksandar Vujanović, Predrag Filipović i Mirko Kovačević .