Naslovna Info Gradiška Božićne pečenice za 60 socijalno ugroženih i višečlanih porodica iz Gradiške

Božićne pečenice za 60 socijalno ugroženih i višečlanih porodica iz Gradiške

GRADIŠKA – Gradska uprava Gradiška, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i društveno odgovornim  kompanijama, obezbjedila je 60 božićnih pečenica i prehrambenih paketa socijalno ugroženim i višečlanim porodicama, koji su im danas uručeni.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je rekao da je ovo druga godina da lokalana uprava dodjeljuje božićne pečenice prodicama koje su odabrane na osnovu socijalne karte Centra za socijalni rad, te zahvalio i kompanijama „Tropik“, „Market AS“, „Sladojević“ i „Minea“, koje su obezbjedile prehrambene pakete.

On je istakao da je cilj da za najradosniji hrišćanski praznik Božić obraduju ove porodice i tako im zažele srećne božićne i novogodišnje praznike.

Adžić je danas uručio pečenice višečlanim porodicama Đurić iz Čatrnje i Čeko iz Brestovčine.

Nikolina Čeko rekla je da ona i suprug imaju petoro  djece, četiri kćerke i sina, te da žive dobro obzirom da je suprug zaposlen u Oružanim snagama i imaju podršku njegovih roditelja, sa kojima žive.

Ona je zahvalila gradonačelniku i svima koji su ih obradovali pred Božić, za koji se kao i sve porodice sa radošću pripremaju.

Srboljub Đurić, koji ima devetoro djece uzrasta od mjesec dana do 15 godina, rekao je da njemu i njegovoj suprugi mnogo znači ovaj gest i da je važno da neko obrati pažnju na višečlane porodice.

Direktor Centra za socijalni rad Gradiška Rade Cumbo rekao je da se Đurići nisu obraćali za socijalnu pomoć, osiim što su korisnici prava iz Fonda djećije zaštite, ali da kako djeca rastu, rastu i potrebe, te da će im Centar pružiti potrebnu pomoć.

Foto galerija: