Naslovna Info Gradiška Bolji uslovi za rad Policijske uprave Gradiška: Nova zgrada u funkciji od...

Bolji uslovi za rad Policijske uprave Gradiška: Nova zgrada u funkciji od ponedjeljka (FOTO)

GRADIŠKA – Zgrada površine 1.700 kvadrata, čija rekonstrukcija je završena, od narednog ponedjeljka biće u funkciji Policijske uprave Gradiška te još nekoliko gradskih službi.

To je rezultat višegodišnjih nastojanja da se u gradu na Savi obezbijedi funkcionalniji prostor i objekat, prvenstveno za potrebe policije.

Ova uprava godinama radi u neuslovnom i dotrajalom objektu u centru grada. Naročito veliki problem je manjak parkinga i pristup Policijskoj upravi, čije potrebe su sve veće.

Podsjećamo, do skora je to bila Policijska stanica ali je organizacionim promjenama na nivou Republike Srpske preimenovama u Policijsku upravu sa novim, proširenim nadležnostima.

Zbog toga je, posljednjih godina u gradu na Savi aktuelizovan problem neuslovnog rada policije. Rješenje je napokon sada sasvim izvjesno i to dugoročnog karaktera.

– Od sada će policija imati neuporedivo bolje uslove za rad, a građani uslugu. U istom objektu, kojeg su prethodno koristili Carinska uprava i Civilna zaštita, biće šalter Pošta Republike Srpske, gradska matična služba, šalteri za izdavanje ličnih dokumenata, vozačkih dozvola… – kazao je na konferenciji za medije Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Na istoj lokaciji biće uređeno 40 besplatnih parking mjesta, što će takođe bitno olakšati rad policije a građanima omogućiti da efikasnije završe obaveze.

– Građanima će od sada, na novoj lokaciji, lakše i jednostavnije ostvarivati svoja prava. Imaće gdje parkirati automobile, kraće će čekati na uslugu, neće imati potrebu pribavljanja velikog dijela dokumenata u drugim gradskim službama nego će sve moći da završe na jednom mjestu – smatra Škorić.

U Policijskoj upravi Gradiška takođe navode da su unutrašnji i vanjski građevinski radovi kvalitetno urađeni. U završnici je uređenje okoliša, zelenih površina, asfaltiranje parkirališta, farbanje ograde i drugi radovi.

Troškovi renoviranja su 350.000 KM a novac je obezbijedila Vlada Republike Srpske. Stara zgrada Policijske uprave u centru grada koja je u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, biće ponuđena na prodaju.

Veća bezbjednost na cestama

U posljednjih tridesetak dana, naglašeno je na konferenciji za medije, došlo je do poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju. U ovom periodu nije bilo stradalih a dogodilo se 37 saobraćajnih nesreća sa povrijeđenim osobama i materijalnom štetom.

Međutim, povećan je broj prekršaja u saobraćaju. Prema policijskoj evidenciji, tokom februara ove godine na području Gradiške, Srpca i Laktaša registrovana su 1.923 prekršaja. Otkrivanju prekršilaca svakako su doprinijeli stacionarni radari te drugi vidovi pojačane kontrole u saobraćaju.

Izvor: Srpska info