Naslovna Info Bojan Latinović iz Gradiške dobitnik prve nagrade “Dr Predrag Simić” u Beogradu

Bojan Latinović iz Gradiške dobitnik prve nagrade “Dr Predrag Simić” u Beogradu

BEOGRAD – Student četvrte godine Fakulteta političkih nauka Bojan Latinović dobitnik je prve nagrade “Dr Predrag Simić”, koje se dodeljuju u znak sećanja na profesora tog fakulteta i ambasadora Srbije u Francuskoj i Monaku.

Bojan Latinović, dobitnik prve nagrade, kaže da jedan od glavnih razloga zašto je izabrao temu politike vojne neutralnosti jeste način na koji je ona usvojena, kao i način na koji se veći deo političke elite u Srbiji odnosi prema toj politici – kao prema nečemu što je nepromenjeno i imuno na reviziju.

Dobitnik druge nagrade je Filip Dukanac, koji je dao svoje viđenje pitanja – da li je nezvanični predlog Francuske za redefinisanje procesa pristupanja novih država Evropskoj uniji koristan za države Zapadnog Balkana.

Treću nagradu je osvojio Mihail Bing iz Trinidada i Tobaga, koji je na FPN-u na master studijama.

Njegov rad je napisan na temu “Da li je politika vojne neutralnosti u skladu sa potrebama nacionalne bezbednosti Srbije”.

Već pet godina, Fakultet političkih nauka, porodica Simić i Centar za društveni dijalog i regonalne inicijative organizuje konkurs za studente treće i četvrte godine i master studija.

Osim plakete i novčane nagrade prva tri nagrađena studenta zahvaljujući Slovačkoj ambasadi u Beogradu učestvovaće sredinom godine i na Bezbednosnom forumu Globsek u Bratislavi.