Naslovna Info BIZARNO Par iz Dervente organizovao SOPSTVENU SAHRANU (FOTO)

BIZARNO Par iz Dervente organizovao SOPSTVENU SAHRANU (FOTO)

Dragica Marić (65) i njen tri godine mlađi suprug Dragan, iz sela Pojezina u opštini Derventa, organizovali su danas vlastitu „sahranu“.

Marići pored večne kuće koju su sebi napravili

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaMarići pored večne kuće koju su sebi napravili

Na ručak u znak oproštaja od života pozvali su rodbinu, prijatelje i novinare.

Ovi poslednji su im, kako kažu domaćini, i najdraži jer su se odazvali u velikom broju na pozivnice koje je Dragan podelio redakcijama još pre tri meseca. Posebno je zahvalio „EuroBlicu“ jer je našu redakciju prvu pozvao a mi potvrdili dolazak te ispoštovali obećanje.

Zajedno rezali tortu za zagrobni život

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaZajedno rezali tortu za zagrobni život

– Nas dvoje upoznali smo se u Klubu usamljenih u Novom Sadu. On je pre toga imao dva neuspešna braka, a moj prvi suprug je umro. Zavoleli smo se na prvi pogled a kada smo dobili penziju ovde smo došli pre 16 godina i lepo nam je, volimo se, mazimo i pazimo – ispričala je Dragica pokazujući zid uspomena na kojem su slike Draganovih bivših žena, njihova zajednička, posteri FK „Partizan“ i Titova slika.

Dragica pokazuje zid sa uspomenama

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaDragica pokazuje zid sa uspomenama

Na groblju, gde je Dragan održao oproštajni govor od života, pokazao je na uklesan grb crno-belog tima, koji mu je u srcu.

– Imao sam na jednom i drugom svetu dve velike ljubavi; to su moja Dragica i FK „Partizan“. Na ovaj oproštajni čin odlučili smo se iz razumljivih razloga. Nemamo dece, a ne želimo nikoga da teramo na trošak kada zauvek sklopimo oči. Sve smo uradili, uredili grobnicu i spomenik, videli ko bi nam došao na ispraćaj, počastili goste i oprostili se od njih bez suza – objasnio je Dragan u svom govoru na groblju u Pojezini rekavši da je od danas, po tom pitanju, za njih sve ostalo čista formalnost.

Marići ispred kuće u kojoj žive

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaMarići ispred kuće u kojoj žive

Oni su priredili bogatu trpezu, bilo je svega u izobilju a Dragan i Dragica, sa crnom kravatom i ružom na kragni, presekli su torte i podelili gostima.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Na kraju su se poljubili i zakleli na vernost i na „onom svetu“, bez obzira što Dragica baš i ne veruje Draganu po tom pitanju, samo ukoliko bi mu se ukazala prilika.

BLIC