Naslovna Info Hronika “BIO JE U NISKOM I LAGANOM LETU”: Mještani Turjaka posljednji vidjeli NESTALI...

“BIO JE U NISKOM I LAGANOM LETU”: Mještani Turjaka posljednji vidjeli NESTALI AVION (FOTO)

GRADIŠKA – Nenad Mirjanić, predsjednik Mjesne zajednice Turjak, pod Kozarom, posvjedočio je jutros za Srpskainfo da je juče, oko 14 sati iznad ovog mjesta vidio avion, uvjeren da je upravo on nestao.

Letio je veoma nisko, čak se vidjela i posada. Pomislio sam da im mahnem, tako su letjeli nisko, gotovo iznad kuca i stabala. Jasno je da se radi o sportskom avionu koji je odletio u pravcu Kozare. Tek kasnije, kada sam saznao da je nestao, shvatio dam da je riječ o upravo toj, istoj letjelici – rekao je Mirjanić.

Slične navode iznio je u Turjaku i Dragiša Lazić, vozač kamiona koji ovdje nekoliko dana nasipa puteve.

– Vozio sam šljunak iz Grbavaca i vidio avion u niskom i laganom letu. Poklopilo se da sam ga pratio, nekoliko minuta, vozeci pravcem prema Turjaku. Odletio je prema selima Kozara i Micije, u tom pravcu. Pogledao sam na sat, bilo je nekoliko minuta prije 14 sati – rekao je Lazic za Srpskainfo.

Inače, potraga traje i na ovom području ali za sada nema informacija o nestslom avionu. Na Kozari je jos magla, slaba je vidljivost, a uslovi za potragu su otežani.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.