Naslovna Info Gradiška Biciklijada „Dr Borislav Šokčević“ održana u Gradišci (FOTO)

Biciklijada „Dr Borislav Šokčević“ održana u Gradišci (FOTO)

GRADIŠKA – Biciklijada „Dr Borislav Šokčević“ održana je danas u Gradišciu organizaciji Biciklističkog kluba Čelendž i Turističke organizacije Gradiška.

Današnju biciklijadu predvodio je Mladen Šokčević, sin pokojnog doktora Šokčevića koji je rekao da je srećan zbog održavanja biciklijade koja njeguje sjećanje na njegovog oca i izrazio zahvalnost organizatorima uz želju da se ova sportska manifestacija organizuje i u budućnosti.

Predsjednik Biciklističkog kluba “”Čelendž” Slavoljub Bjelajac rekao je da današnja manifestacija okupila 407 učesnika koji su izvezli turu od Kulturnog centra kroz Kozince do Jezara Laminci u dužini od 13 kilometara i 141 dijete koje je učestvovalo na biciklističkom poligonu ispred Kulturnog centra.

„Na stazi oko jezeru u Lamincima održali smo trke za rekreativce i dodjelili nagrade najboljima“ rekao je Bjelajac i ocjenio biciklijadu uspješnom.

Menadžer Gradske uprave grada Gradiška Bojan Vujinović rekao je da se i na ovaj način čuva sjećanje i izražava zahvalnost doktoru Šokčeviću za sve što je uradio za Gradišku i njene stanovnike.

„Ova manifestacija je okupila građane od najmlađih do najstarijih, važno je istaći da je pored biciklista iz Gradiške danas ovdje bilo i gostiju iz regije ali i iz inostranstva“, dodao je Vujinović i naglasio daće manifestacija narednih godina biti obogaćena dodatnim sadržajima. On je dodao da Gradiška sjećanje na Borislava Šokčevića čuva i manifestacijom Atelje na otvorenom “Dr Borislav Šokčević’.

Učesnici biciklijade rekli su da u zadovoljni organizacijom. Naročito im se svidjela vožnjakroz gradiška sela daleko od saobraćaja i gužve.

Nevenka Stanivuk pozvala je sve one koji nisu ove godine učestvovali u bciklijadi da to obavezno učine naredne godine jer je to zadovoljstvo za dušu itijelo.

Dragan Đurašinović iz Kneževa pohvalio je biciklističku rutu za koju kaže da je dobra i za mlade i one starije učesnike. Milan Bojić iz Biciklističkog kluba „Samit“ Banjaluka rekao je da je važno približiti biciklizam mladima jer je to vrlo lijep sport.

Najmlađi učesnik biciklijade imao je jednu godinu a najstariji Velibor Radić iz Prnjavora koji je na biciklijadu došao iz Italije.

„Volim biciklizam i u Italiji sam redovno vozio ali ovo danas u Gradišci me je oduševilo“, rekao je Radić.

Izvor: RTVG