Naslovna Info Gradiška BEZ SEFA ČETIRI OPŠTINSKA ODJELJENJA U GRADIŠCI

BEZ SEFA ČETIRI OPŠTINSKA ODJELJENJA U GRADIŠCI

GRADIŠKA – Skupštinska kriza koja traje 18 mjeseci u Gradišci dobila je drastične razmjere, pa su zbog blokade lokalnog parlamenta već duže vrijeme ne funkcionišu Odjeljenja za opštu upravu, inspekcije, društvetne djelatnosti i finansija, jer su ostala bez načelnika.

Koliko je teška situacija u Gradišci najbolje pokazuje da politička previranja i sudske zavrzlame opštinu su koštale neusvajanja budžeta za 2016. godinu, a sve to je dovelo do nefunkcionisanja opštinskih odjeljenja, jer su sefovi zbog neposlušnosti smijenjeni i otjerani na druga radna mjesta.

Uprava je ostala bez načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, jer je kadar DNS-a Sanja Bajić napustila ovu funkciju zbog neispunjavanja uslova za rad i ogromnih pritisaka koji su vršeni nad njom.

Bajićeve obaveze preuzeo je v.d. načelnika Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Vujadin Miljić iz SDS-a koji pokušava da “sjedi u dvije fotelje” zbog čega najviše trpi boračka populacija, koja je zapostavljena.

Funkciju načelnika Odjeljenja za opštu upravu sredinom prošle godine napustio je i kadar Napredne Srpske (NS) Miron Bjelovuk, zbog sukoba sa sefom partije. Bjelovuk se vratio na funkciju sekretara u Osnovnom sudu Gradiška.

Njegovo mjesto je preuzeo v.d. načelnik Odjeljenja za razvoj Dejan Šinik, kadar NS-a koji takođe pokušava da “sjedi na dvije fotelje”.

Nakon kraće bolesti, preminula je načelnik Odjeljenja za finansije Dobrila Todorović, a na njeno mjesto niko nije došao.

Naši izvori tvrde da upravo sve konce u finansijama zbog nepovjerenja u ostale kadrove SDS-a i PDP-a drži načelnik opštine Zoran Latinović.

Sa funkcije načelnika Odjeljenja za inspekcije koju je obavljao Radomir Pjanić bivši član SDS-a ekspresno je smijenjen od strane načelnika opštine zbog neposlušnosti i prelaska u ISDS. Trenutno obavlja funkciju komunalnog policajca.

Nakon kiše smijena kabinet načelnika opštine dobio je pet odsjeka:
Odsjek za javne nabavke,
Odsjek za imovinsko-pravne poslove,
Odsjek za civilnu zaštitu,
Odsjek za inspekcije i
Odsjek komunalne policije

NAČELNICI ODJELJENJA

Odjeljenja za opštu upravu – Miron Bjelovuk (SMIJENJEN)

Odjeljenja za urbanizam i građenje – Slobodan Vidović /SDS/

Odjeljenja za privredu i poljoprivredu – Ljubimko Čakalj /PDP/

Odjeljenja za društvene djelatnosti Sanja Bajić (SMIJENJENA)

Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu – Vujadin Miljić (SDS)

Odjeljenja za finansije – Dobrila Todorović (preminula)

Odjeljenja za razvoj Dejan Šinik (NS)

Odeljenje za inspekcijske poslove – Radomir Pjanić (SMIJENJEN)