Naslovna Info Gradiška Baškalo: Fokus na stvaranju boljih uslova

Baškalo: Fokus na stvaranju boljih uslova

GRADIŠKA – Članovi neformalne grupe građana iz Bok Jankovca, uz finansijsku podršku Omladinske banke Gradiška, KP “Vodovod“ Gradiška, Gradske uprave , Fondacije „Mozaik“ i MZ Bok Jankovac u prethodnom periodu realizovali su brojne projekte s ciljem stvaranja boljih uslova života u ovoj mjesnoj zajednici.

Jedan od volontera Boško Baškalo koji se nakon završetka Pravnog fakulteta u Novom Sadu vratio u Gradišku istakao je, gostujući u programu Radio Gradiške, da se u Gradišku vratio sa željom da kroz društveni angažman da svoj doprinos unapređenju života u svojoj mjesnoj zajednici.

Baškalo je naglasio da je značaj Mjesne zjednice Bok Jankovac u Odbrambeno-otadžbinskom ratu veliki, ne samo za Gradišku već i cijelu Republiku Srpsku i istakao da je prostor kod Doma kulture istorijski važan za sve i da je to ono što ih povezuje i daje motivaciju za mnoge dobre ideje. Prema njegovim riječima, u prethodnom periodu rekonstruisan je objekat Doma, asfaltiran prilaz i plato ispred istog i izgrađeno igralište za djecu.

„Kroz projekat Omladinske banke i finansijsku podršku Gradske uprave zamijenili smo stolariju na pomoćnom objektu, okrečili dom, ofarbali drvene konstrukcije, izgradili i uredili igralište za djecu“, istakao je Baškalo i najavio da je će kroz projekat Razvojne agencije RAGA i Gradske uprave, u sklopu Sportsko-rekreativnog centra,  biti postavljeni koševi i sto za stoni tenis.

Baškalo je uvjeren da će i u narednom periodu biti novih projekata, kako kroz omladiski aktivizam tako i kroz angažman mještana ove mjesne zajednice i Gradske uprave i istakao da će u fokusu biti stvaranje boljih uslova za život svih mještana, kroz rekonstrukciju puteva i ulica i izgradnju javne rasvjete.