Naslovna Sport Fudbal BANJALUČANIN OGNJEN OŽEGOVIĆ: Krajiški Džingis Kan

BANJALUČANIN OGNJEN OŽEGOVIĆ: Krajiški Džingis Kan

U sam smiraj prelaznog roka u Aziji, na adresu napadača fudbalera Vojvodine Ognjena Ožegovića (21) stigla je, kako je sam naglasio – “nepristojna ponuda” iz kineskog prvoligaša Čangčun Jataija.
On i Upravni odbor novosadskog superligaša prihvatili su uslove koje su Kinezi ponudili, pa ovaj rođeni Banjalučanin odlazi u daleku azijsku zemlju.
– Imao sam i prije mjesec i po ponudu iz ovoga kluba, pregovarao sa njim, ali tada ponudu nisam prihvatio. Sada su Kinezi izašli sa “nepristojnom ponudom” i ovoga puta sam prihvatio ponuđeno, potpisao ugovor i u naredne dvije godine nosiću dres Čangčuna. Ono što znam jeste da već imaju petoricu stranaca, da se tim nalazi u sredini tabele i da im je trener Slaviša Stojanović, s kojim sam sarađivao u Crvenoj zvezdi. Kinezi ulažu ogroman novac u fudbal i mislim da sam napravio pravi potez – rekao je Ožegović.
Na rastanku od saigrača iz Vojvodine Ožegović je bio emotivan.
– Bio sam iskreno tužan kada sam se pozdravljao sa saigračima. Poželio sam im da osvoje Kup Srbije i obezbijede izlazak u Evropu, a meni će ostati sjećanje na lijepih šest mjeseci koje sam proveo u Voši. Sada mi slijedi nova stranica u karijeri i želim da je maksimalno iskoristim – dodao je strijelac sedam prvenstvenih golova za novosadski tim i dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Iako su detalji iz ugovora dobro skrivani, “Narodne” su došle do nekih informacija.
– Ugovor je višemilionski, a Ožegoviću bi od transfera trebalo da pripadne 750.000 evra. Najzaslužniji za njegov odlazak na daleki istok bio je lično premijer Kine Li Kećijang, koji je dobio instrukcije da u ovoj mnogoljudnoj zemlji stvori jak nacionalni šampionat i da se akcenat stavi na najveće talente Evrope i Južne Amerike. Kina je sila u mnogo čemu, a to sada hoće da postane i u fudbalu. Imaju neograničene kapacitete i uskoro će top igrači ići u Aziju – istakao je naš izvor.
Ožegović je ljetos stigao u Novi Sad iz čačanskog Borca i u dresu Vojvodine odigrao 26 utakmica i postigao devet golova. Ožegović je izdanak omladinske škole Crvene zvezde, a igrao je još za Voždovac, Banat, Rad i Jagodinu.

Narodne novine