Naslovna Info Gradiška BAJRAM U STARAČKOM DOMU U GRADIŠKI Puna trpeza i čestitke na veliki...

BAJRAM U STARAČKOM DOMU U GRADIŠKI Puna trpeza i čestitke na veliki praznik

GRADIŠKA – Osim u mnogih bošnjačkih porodica, gdje se slavi današnji Bajram, svečano je takođe u Domu za stare i nemoćne osobe „Rezidencija Bakić“ u Gradiški.

Zajedno sa Bošnjacima, ovdje su smješteni i pripadnici drugih konfesija koji su zajedno proslavili ovaj praznik. Na njihovoj trpezi bilo je obilje tradicionalnih jela, a osoblje Doma čestitalo je Bajram Bošnjacima koji su ovdje smješteni.

– Htjeli smo da ovaj dan za Bošnjake koji prvi put ner slave u svojim kućama, u pordičnom krugu, bar djelimično to nadomjestimo. Potrudili smo se da se oni na svoj veliki praznik osjećaju ugodno, lijepo, da međusobno podijele radost Bajrama – kazao je Kristijan Bakić, direktor Doma.

Hata Blekić (82) iz Lipovače kod Gradiške koja je u ovaj Dom došla prije pola godine, zadovoljna je i srećna.Hata Blekić

– Lijepo mi je danas, nemam nikakvih primjedbi nego mogu iskazati zahvalnost rukovodstvu Doma koje je priredilo bogat ručak, proslavu za sve nas. Na tome smo svi zahvalni – kaže naša sagovornica.

– Svi moji, tri kćerke i sin su u inostranstvu, oni tamo žive, imaju svoje poslove, porodice, redovno me nazovu, pitaju kako sam, šta mi fali, brinu o meni. Mogu im poručiti da sam dobro i da i ove godine slavim Bajram – kazala je Hata reporteru portala Srpskainfo.

Inače, današnji praznik Bošnjacima su čestitali gradski čelnici. Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović svim građanima islamske vjeroispovjesti upućuju srdačne čestitke povodom Ramazanskog Bajrama, uz želju da ovaj veliki islamski praznik provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.