Naslovna Sport Košarka BAJIĆ ZADOVOLJAN: “Pojačanja Igokee po mjeri”

BAJIĆ ZADOVOLJAN: “Pojačanja Igokee po mjeri”

LAKTAŠI – Džeki Karmajkl novi je košarkaš Igokee, a on će sasvim sigurno biti važna poluga trenera Dragana Bajića pod košem. Visok 206 cm, ovaj tridesetogodišnji košarkaš ima veliko iskustvo jer je nastupao za veliki broj klubova širom svijeta: Bilbao Basket, Enerdži, Makabi Rišon, Banvit, Makabi Ašdod, Usak , Avtodor , Al Rijadi, Uniks, Konjiaspor i posljednji klub iz kojeg dolazi francuski Burg gdje je prošle sezone igrao sa bivšim košarkašem Igokee Danilom Anđušićem. U timu Burga imao je 10,9 poena po utakmici i 4,8 skoka za 24,3  minuta koliko je u prosjeku provodio na terenu.

U sezoni  u kojoj će moguće je, nastupati i u Fiba Ligi šampiona, Igokea je veoma rano, gotovo prije svih krenula u stvaranje tima, a po onome što se vidi iz prvih potpisa jasno je da će imati ozbiljan tim. Potpisom Džekija Karmajkla Aleksandrovčani su odmah krenuli u rešavanje, po pravilu deficitarne pozicije, one pod košem.

-Već neko vrijeme ja imam na umu neka rješenja sada je to došlo na realizaciju i definitivno su prva pojačanja po mom ukusu. Što se tiče Karmajkla zadovoljan sam što je uprava uspjela da ga angažuje,.. Igrač koji je po mom ukusu, ima mnogo iskustva, može da igra raznovrsno, pokriva više pozicija i siguran sam da nismo pogrešili  – rekao je Bajić.

Veliku podršku imaće i od Edina Atića, mnogo mlađeg košarkaša koji je u Igokeu stigao iz Mege. Atić je takođe igrao za ozbiljne klubove, nosio je dres AEK-a, Trikale, osvajao trofeje u Kupu Grčke i Fiba Ligi šampiona.  Imao je zapažen učinak prošle sezone u ABA ligi u kojoj je  u prosjeku 9,6 poena, imao 7,7 skokova i 4,4 asistencije po utakmici, a pre njih dvojice angažovan je i košarkaš Mornara Antabija Voler  kojeg karakteriše sjajan šut, odlučnost i karakteristika da na sebe preuzima odgovornost u teškim momentima.

-Ja sam Atića trenirao u juniorskoj reprezentaciji BiH, verujem u njega i što je najbitnije znam koliko može. Razgovarao sam sa njim, shvatio je šta ja želim i naravno šta se od njega očekuje. Izuzetno je vredan igrač, pobednik,  i siguran sam da će on poverenje koje smo mu ukazali vratiti i meni ali i ljudima koji su odlučili da potpišu ugovor sa njim. Što se tiče Volera on je takođe sjajan igrač koji je nosio Mornar u prethodnoj sezoni, tzakođe izuzetno iskusan i mislim da će nastaviti sa sjajnim partijama – dodao je Bajić.

Nema sumnje da će Igokea ove sezone biti tim sastavljen i kombinovan od iskusnih i mladih igača, a značajnu ulogu trebalo bi da ima Dalibor Ilić koji je već u prošloj sezoni pokazao da na njega ozbiljno može da se računa, a definitivno je sada vreme da preuzme veći dio odgovornosti. Pored njih sigurno je da će u timu biti Kocić i Talić.

-Ja sam izuzetno zadovoljan onim što je Ilić pokazao od kada sam preuzeo Igokeu prošle sezone, ali sada je vrijeme da se pređe na nivo više. On je definitivno igrač koji ima mnogo prostora za napredak, uz kvalitetan rad sigurno će za nas biti izuzetno važan – jasan je Bajić.

Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić, zajedno sa sportskim direktoromVukom Radivojevićem, uključen je u svaki transfer, a kaže da će pokušati tim sa velikom energijom.

-Moja filozofija igre je velika borbenost i energija, agresivnost posebno u fazi odbrane. To je nešto na čemu sam insistirao u toku cijele svoje trenerske karijere, pa će tako biti i sada. Možda mi nećemo imati kvalitetan tim kao neki klubovi iz samog vrha ABA lige, međutim, ono što sigurno hoćemo imati jeste energija i želja kojim ćemo nadoknaditi sve nedostatke – jasan je Bajić.

Otišao samo Von

Za sada je izvjesno da od igrača koji su prošle godine bili u Igokei, trener Dragan Bajić neće moći da računa na Rašada Vona koji je već potpisao za podgoričku Budućnost. Ugovori su istekli gotovo svim iskusnijim igračima iz prethodne godine, a sa njima će biti razgovarano u narednih nekoliko dana, a onima koji se uklapaju u koncepciju igre Dragana Bajića biće ponuđeni novi ugovori.