Naslovna Info Gradiška Asfaltirana dionica puta u zaseoku Paljuštine u MZ Dragelji (VIDEO)

Asfaltirana dionica puta u zaseoku Paljuštine u MZ Dragelji (VIDEO)

GRADIŠKA – U zaseoku Paljuštine u mjesnoj zajednici Dragelji kod Gradiške, na upotrebu je predata novoasfaltirana dionica puta u dužini od 720 metara, u čiju izgradnju je Gradska uprava uložila 69.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je rekao da je izgradnja puta veoma značajna za mještane ovog zaseoka ali i poljoprivrednike u mjesnoj zajednici Dragelji.

-Cilj izgradnje puteva u ruralnim mjesnim zajednicama jeste da se stanovištvu u selima omogući da imaju dobru putnu komunikaciju prema Gradišci i Banjaluci, ali i uslove da ostaju da žive, da rade i proizvode na svojim poljoprivrednim domaćinstvima – istakao je Adžić.

Prvi čovjek grada je naglasio da je pandemija virusa korona izazvala finansijske poteškoće, ali da to neće zaustaviti kapitalne projekete na području Gradiške.

-Želimo da i završavajući planirane projekte pokrenemo privrednu aktivnost i nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku završiti sve lokalne putne komunukacije koje se predviđene planom za ovu godinu – rekao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragelji Milan Obradović zahvalio je gradonačelniku Adžiću i lokalnim vlastima koji su omogućili izgradnju puta u zaseoku Paljuštine, u kojem živi 12 domaćinstava.

Mješatanin Dragelja Mirko Trivić zahvalio je svima koji su učestvovali u finasiranju puta, za koji kaže da vodi do kuće njegovog djeda.

Video:

Pratite nas na youtube kanalu Moja Gradiška TV!