Naslovna Info Gradiška Asfaltiran put koji spaja Gradišku i Kozarsku Dubicu (FOTO/VIDEO)

Asfaltiran put koji spaja Gradišku i Kozarsku Dubicu (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pustio je danas u upotrebu novasfaltiranu dionicu puta u mjesnoj zajednici Jablanica u dužini od 950 metara.

Adžić je istakao da je ova dionica puta veoma značajna za mještane Jablanice i lokalne zajednice  Kozarska Dubica i Gradišku jer ih putno povezuje.

„Na zadovoljstvo mjesne zajednice Jablanica  i građana Kozarske Dubice, te privrednika i voćara ovog kraja u prilici smo da pustimo u upotrebu ovu dionicu puta“, nagalsio je Adžić.

On je dodao da je iz gradskog budžeta za asfaltiranje ovog puta izdvojeno 140.000 KM, te naveo da Gradska uprava na ovaj način želi da nastavi ulaganje u ruralni razvoj čitavog grada.

Adžić je istakao da je u prethodne četiri godine u infrastrukturu na području čitavog grada uloženo 63 miliona KM, te da je opredjeljenje Gradske uprave da nastavi  i u budućnosti razvijati grad Gradišku.

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić se zahvalio gradonačelniku Zoranu Adžiću koji je uložio mnogo sredstava u izgradnju ovog puta koji povezuje dvije lokalne zajednice.

„Želim da se zahvalim gradonačelniku Zoranu Adžiću, te direktoru KP „Vodovod“ Gradiška koji su prilikom realizacije projekta vodosnabdjevanja omogućili građanima Dubice da po istim uslovima kao i građani Gradiške dobiju priključenje na vodovodnu mrežu“, naglasio je Reljić.

On je dodao da je to veoma dobar primjer saradnje dvije lokalne zajedenice, te da očekuje da će to u budućnosti tako i ostati na dobrobit mještana koji žive na administrativnoj granici opštine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jablanica Radislav Dončić je istakao da su asflatiranjem ove dionice puta Gradiška i Dubica konačno bolje povezane, te  da je na području ove mjesne zajednice u proteklih deset godina  asfaltirano oko 15 kilometara lokalnih puteva.

On je dodao  da veliki broj radnika ovom dionicom puta iz Kozarske Dubice  dolazi na posao u firme koje se bave uzgojem voća u Jablanici.

Video: