Naslovna Info Gradiška Anketa o javnim uslugama u Gradiški: Najviše ocjene za snabdijevanje vodom, rad...

Anketa o javnim uslugama u Gradiški: Najviše ocjene za snabdijevanje vodom, rad komunalaca i vrtića

GRADIŠKA – Stanovnici Gradiške, obuhvaćeni istarživanjem o zadovoljstvu javnim uslugama, koje je proveo Grad Gradiška u sklopu Projekta poboljšanja sistema upravljanja razvojem, te usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima (MEG) dali su najviše ocjene za snabdijevanje vodom, rad komunalaca i vrtića te uslugama gradske uprave.

Istraživanje je pokazalo da građani nisu zadovoljni uslugama civilne zaštite na sprečavanju posljedica prirodnih katastrofa i uslugom rada Centra za socijalni rad.

Usluge sa kojima su građani najzadovoljniji i za koje su dali najbolje ocjene su snabdijevanje vodom i rad vrtića. Usluge sa kojima su građani uglavnom zadovoljni su prikupljanje otpada i odvoz smeća, kvalitet usluga u gradskoj upravi, potom kulturnim dešavanjima, rasvjetom na teritoriji grada, radom ambulanti, sportskim događajima, cijenom administrativnih usluga, prikupljanja i odvoza smeća i vode.

Anketiranje se provodi već šestu godinu. Osnovna svrha i cilj svih provedenih aktivnosti je unapređenje odgovornosti i efikasnosti lokalne uprave u pružanju javnih usluga i zadovoljenju stvarnih potreba građana kroz aktivniju ulogu civilnog društva.

Rezultati istraživanja temelje se na provedenom anketiranju kojim je obuhvaćeno 400 građana ua urbanom i ruralnom području.

Izvor: Srpska info