Naslovna Info Gradiška Analiza emisije Apostrof – ATV: Adžić nadjačao Latinovića i Sladojevića

Analiza emisije Apostrof – ATV: Adžić nadjačao Latinovića i Sladojevića

GRADIŠKA – Sinoć je na ATV održana prva u nizu debata kandidata za načelnika Opštine Gradiška. Debatu je vodio novinar ATV Vedran Škoro, koji je ugostio tri kandidata za prvog čovjeka Gradiške u emisiji “Apostrof”.

14256490_1224160754281611_850445070_n

Tim portala “Moja Gradiška” je analizirao gostovanje kandidata u emisiji.

Adžić – energičan :

Od samog početka emisije se vidjela Adžićeva ogromna energičnost i inženjerska prednost pri izgovaranju pojednih podataka, ako uzmemo u obzir da je Adžić jedan od najboljih inženjera u Republici Srpskoj ne čudi njegova posvećenost da u svakom trenutku barata sa tačnim podatkom i u toku emisije ni jednom nije upotrebio floskulativan ili neodređen odgovor.

Kako smo naveli od samog početka je diktirao tempo emisije, iako je u emisiji bio suočen sa dva kandidata koji su kako se po kuloarima priča dosta bliski u ovoj kampanji.

To ipak nije spriječilo Adžića da svojim argumentima od samog početka preuzme incijativu i ostavi dojam čovjeka koji ima harizmu, energiju i sposobnost da Gradišku izvuče iz trenutne apatije koja ju je zadesila u zadnje četiri godine.

Između ostalog Adžić je u emisji posebno podvukao da nije domaćinski voditi grad i praviti priču o štednji,a da se pri tome povećavaju plate funkcionerima. Takođe se osvrnuo na odnos Opštine prema privrednim ljudima i okarakterisao ga kao jako loš i da se to pod hitno mora promjeniti.

Adžić se dotakao i teme ,,zatvorenih vrata“ Gradiške i rekao da je ,, SNSD jedina politička opcija koja ima snage i hrabrosti da ponovo otvori vrata Gradiške“.

Latinović smiren na trenutke izgubljen :

Latinović se u emisiji pokušao prezentovati u svijetlu čovjeka koji je smirem i koji je naslijedio ogromne dugove od Kragulja i SNSD-a i da je pokušavao da vrati sve dugove, ali je ostao nijem i izgubljen na

Adžićevo pitanje :
Šta to nije trebalo da se izgradi u Gradišci ?

Latinović kao da je izgubio iz vida svoju kampanju 2012. godine kada je Agro-zonu okarakterisao kao najveći privredni promašaj, četiri godine kasnije Agro-zona je srž uspjeha njegovog tima u smislu privrednog razvoja.

Samo je šteta što Latinović i svita oko njega nisu ranije počeli ulagati u zonu i zapošljavanje, jer je SNSD ostavio gotov projekat koji je samo trebalo finiširati.

Sladojević : Nezavisni kandidat koji je sam od sebe bio nezavisan

Na svakoj temi je bio zatečen pokušavao da koristi floskule, ali se nije uspjevao nametnuti kao ravnopravni sudionik emisije.

Većina stvari koje su bile rečene u emisiji su izgovorene od strane prve dvojice kandidata za načelnika.

Za kraj : Latinović i Sladojević gube kompas

Latinović i Sladojević su totalno izgubili kompas na kraju emisije i u obraćan gledaocima odnoso građanima nisu imali hrabrosti da pogledaju u kameru i direktno se obrate nego su gledali mahom u pod ili voditelja.

Adžić: Ostavio jako dobar utisak, što su pokazale i SMS poruke građana

U završnici emisije Adžić je ostavio jako dobar dojam pravog harizmatičnog vođe koji ima hrabrosti narod da pogleda u oči da kaže da neće biti lako, ali da od kukanja i sjedenja u kancelariji nemamo koristi. Te pozvao birače da ne žrtvuju četiri godine kontinuiranog ulaganja radi 100 metara puta.

Ono što je ostalo sigurni smo svima u mislima je ogramna podrša koju je Adžić imao od građana Gradiške.

Sve u svemu prema procjeni tima portala “Moja Gradiška” kandidat SNSD-a Zoran Adžića ima jasniju viziju boljeg i bržeg razvoja Gradiške, dok kandidat SzP Zoran Latinović isključivo se bavi time šta je zaketao prije četiri godine od SNSD-a dok nema jasnu viziju niti plan razvoja Opštine.