Naslovna Info Gradiška Aktiva žena SNSD Gradiška podjeliće 94 paketa školskog pribora za učenike osnovnih...

Aktiva žena SNSD Gradiška podjeliće 94 paketa školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola

GRADIŠKA – Povodom početka nove školske godine Gradska organizacija Aktiva žena socijaldemokrata Gradiška podjeliće u narednom periodu 94 paketa školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Gradiška.

Predsjednik Aktiva, Ranka Perić Romić rekla je da je ovo još jedna u nizu akcija ovog aktiva  te da su za ovu godinu bile planirane mnogobrojne aktivnosti koje su morale biti odgođene zbog pandemije virusa korona.

“Na tragu činjenice da su mnogi ljudi u teškoj socijalnoj situaciji i da su zbog pandemije virusa korona ostali bez posla ili su im smanjena primanja, a svjesni činjenice da počinje nova školska godina, odlučili smo da organizujemo aktivnost podjele školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola”, istakla je Perić Romić.

Ona je dodala da su ove aktivnosti provedene u saradnji sa predsjednicama Mjesnih odbora Aktiva žena koje su izabrale porodice iz svoje mjesne zajednice a koje su u stanju socijalne potrebe.

Romić Perić je navela da je školski pribor prilagođen razredu koji pohađaju učenici te da je ovim paketima obuhvaćeno 94 učenika sa područja Gradiške.

“Paketi će biti podjeljeni ove sedmice po mjesnim zajednicama i odlučili smo se da to uradimo sada, pod pretpostavkom da će u zadnjoj sedmici avgusta svaki roditelj pronaći način da svom djetetu obezbjedi školski pribor”, dodala je Perić Romić.