Naslovna Info Gradiška Aktiv žena socijaldemokrata Gradiška uručio donaciju Udruženju roditelja djece sa autizmom ‘Duga’...

Aktiv žena socijaldemokrata Gradiška uručio donaciju Udruženju roditelja djece sa autizmom ‘Duga’ (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Gradska organizacija Aktiva žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Gradiška organizovala je danas posjetu i pomoć Udruženju ‘Duga’ iz Gradiške.

Udruženju kojeokuplja trideset i petoro djece poklonjeni su štampač i skener te stolice i stolovi za kabinete logopeda i defektologa.

Ranka Perić Romić, predsjednica Aktiva žena SNSD grada Gradiška kaže da se na ovaj način podstiče društveno uključivanje i djece sa poteškoće u razvoju.

-Ovo nije jedina akcija, planirali smo i podjelu školskog pribora za 94 djeteta iz socijalno ugroženih porodica.Paketi su raznovrsni, zavisno od uzrasta djece – rekla je Romićeva.

Saša Kasagić,predsjednik Udruženja ‘Duga’, kaže da je svaka donacija dobro došla za udruženje.

-Nama je cilj kvalitetna podrška djeci u razvoju.Planiramo nove projekte kako bismo obuhvatili i ostalu djecu ometenu u razvoju. 2017. smo krenuli sa jednim logopedom, sada radimo sa dva logopeda, defektologom i psihologom. Pokrenuli smo i školu sporta sa školom sporta ‘Lider’. U fazi izgradnje i motorički park, gdje nampomaže mladinski centar ‘Petar Kočić’ – rekao je Kasagić.

Gradska organizacija Aktiva žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška pozvala je i druga udruženja, organizacije i grupe da se uključe u slične akcije.

Video: