Naslovna Info Gradiška AKTIV ŽENA SNSD GRADIŠKA URUČIO DONACIJU OMŠ “BRANKO SMILJANIĆ”

AKTIV ŽENA SNSD GRADIŠKA URUČIO DONACIJU OMŠ “BRANKO SMILJANIĆ”

GRADIŠKA – Povodom Vaskršnjih praznika Aktiv žena Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška /SNSD/ uručio je danas donaciju Osnovnoj muzičkoj školi ’’Branko Smiljanić’’ u Gradišci, koja se sastoji od pet savremenih stalaka za note, vrijednosti 350 KM.

aktiv zena snsd gr 2

Predsjednica Aktiva žena OO SNSD-a Gradiška Ranka Perić Romić rekla je da imaju tradicionalne Vaskršnje donacije, koju je ove godine dobila muzička škola kao ustanova kulture, što je u skladu sa njihovim godišnjim planom i programom.

– Svjedoci smo da se u kriznim vremenima najmanje sredstava izdvaja za kulturu i umjetnost koja nam pomaže da prebrodimo teškoće, zbog čega smo se opredjelili da ovu godinu obilježimo kao godinu kulture – istakla je Perić Romić koja je dodala da će većina akcija biti usmjerena upravo u tom pravcu.

Ona je podsjetila da su prethodnih godina za Vaskršnje praznike uručili polovne igračke gradiškom vrtiću, te donirali stolove, stolice i inhalatore odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Gradišci.

-Aktiv žena SNSD-a u kontinuitetusvake godine i tokom cijele godine redovne provodi aktivnosti pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva na području opštine – rekla je Perić Romić.

Učenik na odsjeku flauta Viktorija Švraka kaže da nije mogla da svira kad su koristili stari stalak jer se stalno saginjala, a i časovi su često kasnili jer su morali tražiti stalke po drugim učionicama.

Nastavnica flaute u muzičkoj školi u Gradišci Aleksandra Kopić rekla je da im donacija znači puno jer jedini stalak koji su imali nije bio u najboljem stanju i kružio je po školi, a sada će u svakoj prostoriji imati po jedan novi.

Direktor Osnovne muzičke škole ’’Branko Smiljanić’’ Ivan Ristić rekao je da je ovo prva donacija školi uopšte koja će najviše značiti učenicima.

-Osim stalaka za note potrebni su nam i određeni instrumene i na ovaj način pozvivam sve druge institucije, organizacije i građane da im pomognu da nabave instrumente koji nedostaju – istakao je Ristić.

Osnovnu muzičku školu ’’Branko Smiljanić’’ pohađa 220 učenika, uključujući i područno odjeljenje u Kozarskoj Dubici.