Naslovna Info Gradiška Aktiv žena SNSD-a i ove godine pomaže najugroženijima

Aktiv žena SNSD-a i ove godine pomaže najugroženijima

GRADIŠKA – Aktiv žena Gradskog odbora SNSD-a Gradiška donirao je danas pakete pomoći Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u okviru tradicionalnih prazničnih aktivnosti.

Sekretar Gradskog odbora SNSD-a  Gradiška Olivera Čengija rekla je da je Aktiv žena i ove godine tradicionalno prikupio odjeću, obuću i hranu koju je donirao Crvenom krstu.

„Akciju smo proveli u mjesecu decembru koji je inače mjesec darivanja, kako bi građanima koji  su ugroženi donirali sve ono što im je potrebno“, istakla je Čengija.

Ona je dodala da već sedmu godinu u okviru Aktiva žena organizuju ove aktivnosti preko svojih mjesnih odbora i da se žene svake godine sve više uključuju u ove aktivnosti te da osim odjeće doniraju i hranu koja je  nekad i najpotrebnija.

Čengija  je navela da Aktiv žena SNSD-a tokom čitave godine organizuje pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva sa područja grada Gradiška.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da se ova aktivnost provodi u “Nedjelji solidarnosti”, koja za cilj ima pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

On je istakao da donacija prehrambenih namirnica i higijenskih proizvoda ima veliki značaj za

život ugroženih kategorija i dodao da će im ovu pomoć dodjeliti pred predstojeće praznike.

Dević  je naveo da su akciju podržale i druge političke organizacije kao i osnovne i srednje školes sa područja Gradiške.

Nedjelja solidarnosti pod sloganom “Budimo humani i u Nedjelji solidarnosti” trajala je od 16. do 22. decembra i posvećena je osobama treće životne dobi.