Naslovna Info Gradiška Akcijom “U susret praznicima” uručena veš mašina Ranku Petriću (VIDEO)

Akcijom “U susret praznicima” uručena veš mašina Ranku Petriću (VIDEO)

GRADIŠKA – Međuopštinsko udruženje civilnih invalida-žrtava rata u saradnji sa društveno-odgovornom kompanijom “Mardi trade” obezbijedilo je veš mašinu Ranku Petriću, koji je njihov član i koji živi u teškim životnim uslovima.

Kako kažu iz pomenutog udruženja, ova aktivnost je samo jedna u nizu aktivnosti pod nazivom “U susret praznicima” koju provode s ciljem pomoći socijalno ugroženim članovima njihovog udruženja.

Međuopštinsko udruženje civilnih invalida-žrtava rata broji stotinjak članova, a cilj ovih i sličnih akcija je dizanje kvaliteta života njihovih članova. Ranko Petrić živi u izuzetno teškim uslovima i ova veš mašina će mu itekako biti od pomoći, poručuje predsjednik ovog udruženja, Marinko Zeljko.

“Evo mi se danas nalazimo ovdje u naselju Žeravica, gdje smo posjetili našeg člana, Ranka Petrića, koji kao što možete vidjeti, živi u izuzetno teškim uslovima, pa će mu ova veš mašina olakšati svakodnevni žvot. Ovo je samo jedna u nizu akcija  pod nazivom “U susret praznicima” koju provodimo danas za Vaskrs, a koju ćemo nastaviti i za druge vjerske praznike i to uz pomoć naših prijatelji iz kompanije “Mardi trade”.”

Iz kompanije “Mardi trade” poručuju da se rado odazovu na sve humanitarne akcije i da kad god mogu pomažu one kojima je pomoć potrebna.

“Ni jednog momenta se nismo premišljali kada nam je stigao poziv od Marinka i njegovog udruženja da pomognemo Ranku Petriću. Mi smo kada god smo bili u mogućnosti pomagali ugrožene članove našeg društva. Tako smo u novembru mjesecu prošle godine donirali Alfu peć, u saradnji sa kompanijom “Mihajlović” porodici Dobrnjac iz Mašića i nastavićemo da pomažemo sve koliko budemo u mogućnosti, a posebno nam je drago što ljude možemo usrećiti za praznike”, naglašava direktor kompanije “Mardi trade”, Stevo Ristić.

Ova veš mašina je Ranku došla u pravi čas, jer kako kaže veš pere na ruke, a sada je i prst povrijedio, pa mu ta povreda dodatno otežava situaciju.

“Ja stvarno nemam riječi kojima bih se zahvalio ovim ljudima. Hvala im još jednom. Sad će mi biti lakše da perem veš, jer sam povrijedio prst pa mi je sad teže prati na ruke.”

Ranko živi u trošnoj kući u naselju Žeravica već 16 godina, izgubio je dvoje djece u proteklom ratu, nakon što je granatiran autobus u naselju Bravnice kod Jajca, gdje je stradalo 82 ljudi i osmoro djece, većinom iz Donjeg Vakufa. Iz Međuopštinskog udruženja civilnih invalida-žrtava rata najavljuju da će sličnu akciju sa kompanijom “Mardi trade” i “Mihajlović” provesti za Bajram.

Izvor: Micro mreža