Naslovna Info Gradiška ADŽIĆ: ZA REKONSTRUKCIJU I POVEĆANJE KAPACITETA PREPUMPNE STANICE “KEJ” MINISTARSTVO OBEZBIJEDILO SREDSTVA

ADŽIĆ: ZA REKONSTRUKCIJU I POVEĆANJE KAPACITETA PREPUMPNE STANICE “KEJ” MINISTARSTVO OBEZBIJEDILO SREDSTVA

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je danas da su zbog izlivanja rijeka Jablanice i Lubine i plavljenja podrumskih prostorija u naselju Senjak u Gradišci u pripravnosti su službe Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne jedinice i komunalnih preduzeća “Vodovod” i “Gradska čistoća”.

Adžić je naglasio da su padavine na području Gradiške bile takve da se nije moglo spriječiti plavljenje podruma u naselju Senjak, te da je jedino rješenje za česta plavljenja podruma u ovom dijelu grada da se rekostruiše prepumpna stanica “Kej”, za šta je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava Republike Srpske obezbijedilo sredstva.

-Potrebno je instalirati znatno jače pumpe koje bi mogle u ekstremnom slučajevima da izbace svu vodu koja dolazi putem oborina, kanalizacije i podzemnih voda od rijeke Save – rekao je Adžić.

Sinoć je došlo i do plavljenja većeg dijela podrumskih prostorija u naselju Senjak u Gradišci, što se često dešava kada kiša obilno padne u kratkom vremenskom intervalu.