Naslovna Info Gradiška Adžić: Riješiti problem oborinskih i kanalizacionih voda koje zadaju probleme mještanima Senjaka

Adžić: Riješiti problem oborinskih i kanalizacionih voda koje zadaju probleme mještanima Senjaka

GRADIŠKA – OO SNSD-a Gradiška predstavio je večeras predizborni program, kandidate za odbornike u SO-e i kandidata za načelnika opštine Gradiška, Zorana Adžića, na tribini u gradskom naselju Senjak.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine, Zoran Adžić, istakao je da su upoznati sa problemima građana koji žive na Senjaku i da imaju rješenja za te probleme.

-Mora se rješiti problem oborinskih, kanalizacionih, fekalnih voda koje se usljed obilnih kiša vraćaju u podrume – rekao je Adžić i dodao da ne može da shvati da lokalna vlast nije sa Savjetom ove mjesne zajednice razgovarala o tom problemu.

On je istakao da je rješenje u dobroj volji i namjeri da se razgovara i iznađe tehničko rješenje, a u ovom slučaju je rješenje da se automatski rad glavnih prepumpnih stanica vrati u funkciju.

Adžić je naveo da je neshvatljivo da mjesna zajednica Senjak, kao najveća mjesna zajednica u opštini Gradiška nema kancelariju za rad i da je potrebno u budućnosti veći značaj dati Savjetu mjesnih zajednica i predsjednicima mjesnih zajednica koji treba da definišu probleme i zajedno sa lokalnom upravom i načelnicima opštinskih odjeljenja iznađu rješenja istih.

-Na Senjaku je neophodno nastaviti završetak određenog broja ulica, dograditi pješačke trotoare u pojedinim ulicama i vratiti rasvjetu da svjetli – istakao je Adžić.

Adžić je poručio građanima Senjaka, penzionerima i porodicama u stanju socijalne potrebe da će socijalnu poltiku prilagoditi njihovim potrebama, da ona bude ravnomjerna i dostupna svim građanima.

-Posebnu pažnju želimo da posvetimoe mladima, da bude što više igrališta, da se završi sportska dvorana i mnogo drugih stvari koje želimo zajedno da radimo s ciljem da građani vrate povjerenje u lokalnu upravu, načelnika i načelnike odjeljenja i da vrata Opštine za građane budu otvorena – naveo je Adžić.

Nosilac liste SNSD-a, Milenko Pavlović, rekao je da niko u Opštini nije htio da primi predsjednika Savjeta mjesne zajednice Senjak već dvije godine jer  je on član SNSD-a, što znači da potrebe građana iz mjesne zajednice Senjak niko ne želi da čuje iako su one ozbiljne i velike.

Osim problema kanalizacije i otpadnih voda na Senjaku, Pavlović je naveo da su namjerno za tribinu izabrali prostor kod dječijeg igrališta na Senjaku, gdje kako kaže četiri godine niko iz opštinske vlasti nije ušao da pita šta treba pokositi ili popraviti u parku. Kao treći problem na Senjaku Pavlović je izrazio nadu da će vratiti svjetlo i da će ulična rasvjeta biti u funkciji.

senjak-foto-7 senjak-foto-65 senjak-foto-11 senjak-foto-16 senjak-foto-17 senjak-foto-18 senjak-foto-1 senjak-foto-5