Naslovna Info Gradiška Adžić: Isplatili retroaktivno zaostatke na plate od oko 8 hiljada KM

Adžić: Isplatili retroaktivno zaostatke na plate od oko 8 hiljada KM

GRADIŠKA – Nakon gostovanja načelnika Opštine Gradiška Zorana Latinovića u emisiji ,, Jedan na jedan“ na ATV-u, neupućeni u stvarna zbivanja u Opštini Gradiška mogli su dobiti dojam da u Gradišci teče med i mlijeko, te da investitori dolaze svakodnevno, a da Opštinska administracija punom parom radi na izgradnji dodatne infrastrukture koja bi omogućila lakši život građanima i brži razvoj Gradiške.

No nažalost situacija u Gradišci nije ni malo ružičasta ili možda jeste u očima načelnika i svite oko njega koji su za vrijeme ovog mandata povećali plate i još si isplatili retroaktivno zaostatke na plate od 8 hiljada KM po osobi.

Prvi čovjeka SNSD-a Gradiška i kandidata za načelnika Zoran Adžić istako je vezano za gostovanje načelnika Latinovića i iznošenje podataka vezanih za trenutno stanje u Gradišci da može reći da je tamo izneseno niz manipulativnih podataka koji imaju za cilj da zavaraju birače, ali i da stvore pogrešnu sliku o stanju u Opštini Gradiška.

– Prvo želim da ponovim da ni jedan sud na svijetu se nikada neće baviti postavljanjem ili određivanjem ko je predsjednik Skupštine opštine, a ko nije. Za to služi Skupština koja je jedina nadležna da postavlja i smjenjuje predsjednika SO. Takođe, svi smjenjeni funkcioneri Opštine su bili u V.D mandatu više od dvije godine što nije po zakonu, te su samim time nisu mogli obavljati funkcije za koje su izabrane, ni jedan direktor koji nije bio u V.D mandatu niti U.O nije smijenjen na toj sjednici – rekao je Adžić.

Adžić se ovom prilikom osvrnuo i na Agro-industrijsku zonu i odnos načelnika prema novim investitorima.

– Agro zona je projekat koji je pokrenuo SNSD, načelnik i svita oko njega nisu uložili niti jednu jedni konvertibilnu marku za razvoj iste i onda je licemjerno se pozivati na Agro zonu, a što se tiče samog odnosa prema investitorima, načelnik je lično otjerao mnoge investitore iz Gradiške. Otjerao je firmu Italijanskog investitora koji je želio da uloži više miliona KM u Agro-zonu u Novoj Topoli i da zaposli oko 300 radnika. Lično sam posredovao u tom poslu i tražio od načelnika da se svi složimo da damo mogućnost investitoru da uđe u zonu a da se na prvoj sjednici SO samo potvrdi njegovo prisustvo i da mu se daju potrebne dozvole. To je načelnik odbio i kada je investitor otišao u Aleksandrovac, naš načelnik je rekao da nije problem našim građanima da idu i u Aleksandrovac na posao, toliko o tome da se domaćinski vodi grad i da se vodi briga o građanima i interesima građana – naglasio je Adžić.

Adžić se prisjetio i otpuštenih radnika u administrativnoj službi Opštine.

– Načelnik je u svom gostovanju izjavio da nije bilo novih primanja u Opštinu, što je potpuna laž. Prvi potez načelnika je bilo otpuštanje 16 legalno zaposlenih radnika Opštine, koji su nakon sudskog spora dobili Opštinu i Opština je dužna da ih vrati na stara radna mjesta i dam im isplati sve zaostale plate i uplati radni staž. Takođe, je primi 36 radnika bez potpune procedure, a načelnikov vozač je više mjeseci radio na dva mjesta. Bio je prijavljen u Šumskom gazdinstvu, gdje je uzeo bolovanje pa onda preuzeo funkciju vožača načelnika putem ugovora o djelu. Toliko o poštenju i čestitosti načelnika Latinovića – podsjetio je Adžić.

Kandidat za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić osvrnuo se i na svoju kandidaturu za načelnika.

– Dobio sam puno povjerenje partije svih stranačkih stuktura za svoju kandidaturu, partija jako dobro radi i siguran sam da ćemo biti spremni za ono što nas očekuje u kampanji. Obilazimo MO svih stranačkih stuktura SNSD, MSD i AŽ i imamo više nego pozitivne povratne informacije sa terena, vezano za našu politiku. U sklopu stranke smo angažovali tim stručnjaka iz oblasti prvivrede i poljoprivrede da sačine akcioni plan razvoja Gradiške za period 2016-2020. Takođe smo u pregovorima oko zajedniče podrške kandidatu za načelnika, imamo već postignute dogovore za 5 različitih partija, ali sigurno nećemo stati na tome. Okupljamo i dalje tim poštenih, sposobnih i vrijednih ljudi i sigurni smo u pobjedu 2. Oktobra – poručio je Adžić.