Naslovna Info Gradiška Adžić i Hlavsova obišli radove na izgradnji vodovoda u Gašnici i Orahovoj...

Adžić i Hlavsova obišli radove na izgradnji vodovoda u Gašnici i Orahovoj (VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić  i ambasador Republike Češke u BiH Ivana Hlavsova obišli su danas radove na izgradnji sistema vodosnabdjevanja u mjesnim zajednicama Orahova i Gašnica u Gradišci, koje finansira Vlada Republike Češke.

Adžić je zahvalio Republici Češkoj, njihovim građanima i privrednicima koji su iz izdvojili sredstva u iznosu od 1.580.000 KM za ovaj veoma bitan projekat za Gradišku.

“Svi radovi teku  dobrom dinamikom, ispred predviđenih rokova. Ozbiljno smo pristupili ovom projektu kako bi se predstavili kao odgovorna adminstrativna uprava koja radi u funkciji svojih građana i privrednika”, istakao je Zoran Adžić.

Hlavsova je rekla da projekat izgradnje sistema vodosnabdjevanja u Orahovoj i Gašnici u Gradišci predstavlja jedan od najvećih i najbitnijih projekata koji Republika Češka realizuje u Bosni i Hercegovini.

“Ovaj projekata se odnosi na vodosnabdjevanje za  oko 2000 stanovnika u dvije mjesne zajendice, što predstavlja jednu od osnovnih ljudskih potreba za život i razvoj” istakla je Hlavsova.

Ona je dodala da Republika Češka ima dugoročni program razvoja za Bosnu i Hercegovinu i prioritet u odnosu na druge zemlje.

Direktor KP “Vodovod” Gradiška Sandro Zeničanin rekao je da radovi teku dobrom dinamikom i da su veoma zadovoljni izvođačima i podizvođačima radova.

On je istakao da očekuje da će ovaj projekat biti realizovan prije rokova, na zadovoljstvo KP “Vodovod” koji upravlja ovim sistemom, ali i svih mještana koji će dobiti pitku vodu.

Video:

Foto galerija: