Naslovna Info Gradiška Adžić i Čordaš otvorili novoizgrađenu ambulantu u Donjoj Jurkovici (VIDEO)

Adžić i Čordaš otvorili novoizgrađenu ambulantu u Donjoj Jurkovici (VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš otvorili danas su u Donjoj Jurkovici novoizgrađenu ambulantu porodične medicine, u čiju izgradnju je uloženo 200.000 KM.

Republički sekretarijat za izgradnju ove ambulante sufinansirao je sa 45.000 KM, a ostatak novca izdvojen je iz gradskog budžeta.

Adžić je rekao da je opredjeljenje lokalne zajednice da primarnu zdravstvenu zaštitu učini dostupnom građanima na cijelom prostoru Gradiške, navodeći da je bilo neophodno da pacijenti u Donjoj Jurkovici i okolnim selima, umjesto dotrajale, dobiju novu i savremenu ambulantu.

On je naglasio da lokalna uprava ulaže sredstva u izgradnju infrastrukture u svih 56 gradiških mjesnih zajednice i da stvara bolje uslove života u ruralnim sredinama.

Čordaš kaže da je nakon obezbjeđenja stambenog pitanja i infrastrukture prvi prioritet svih građana dostupnost zdravstvene zaštite.

On kaže da je zadovoljan što je Republički sekretarijat mogao da pomogne izgradnju ambulante u Donjoj Jurkovici, da u Gradišci svake godine realizuju projekte i da vjeruje da će tako biti i u narednom periodu.

Direktor Doma zdravlja Gradiška Siniša Adžić rekao je da će novi objekat ambulante biti stavljen u punu funkciju na zadovoljstvo svih pacijenata tima porodične medicine u Donjoj Jurkovici.

On je naveo da je u narednom periodu prioritet izgradnja i nove ambulante u Orahovoj, za šta nastoje da obezbijede sredstava iz međunarodnih fondova, dodajući da je i ta ambulanta, kao i ambulanta u Donjoj Jurkovici, udaljena od centra grada više od 20 kilometara.

Opširnije u videu:

Izvor: SRNA