Naslovna Info Gradiška Adžić: Formirati predajne centre za poljoprivredne proizvode

Adžić: Formirati predajne centre za poljoprivredne proizvode

GRADIŠKA – Kandidat za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da treba raditi na očuvanju sela i jačanju poljoprivrednih gazdinstava, jer selo je naša snaga i zato SNSD nudi realne politike za bolji život mještana u ruralnom područiju.

-Želimo svesti koncesije na poljoprivredno zemljište u realne okvire i značajniji dio zemljišta davati u zakup individualnim poljoprivrednim proizvođačima – rekao je Adžić.

Adžić je napomenuo da lokalna vlast ne može da kaže da nije odgovorna za otkup vaših proizvoda.

-Upravo lokalna vlast mora da vodi računa da obezbijedi uslove, a mi planiramo da formiramo predajne centre gdje će svaki proizvođač, po ranije ugovorenoj cijeni, moći da preda sve što proizvede. To nam je jedan od prioriteta, jer su Lijevče polje i Potkozarje naše najveće fabrike koje treba da obezbijede posao i opstanak mladih ljudi na selu – naglasio je Adžić.

On je podsjetio da je obaveza lokalne uprave da podrži rad Mjesnih zajednica, jer su one produžena ruka Opštine.

– Iz Mjesnih zajednica treba da stižu informacije o potrebama građana. Samo komunikacijom, saradnjom i poverenjem možemo da razvijamo opštinu Gradiška, a ne zatvaranjem i oduzimanjem domova kao u prethodnom periodu. Ako dobijem vašu podršku, obećavam vam da će načelnici odeljenja za stambeno – komunalne poslove, privredu i poljoprivredu dolaziti na teren, u vaše Mjesne zajednice da sa vama, na licu mjesta, utvrde vaše probleme. Neće niko sjediti u kancelariji nepristupačan za narod, a i vrata načelnika biće otvorena za sve građane opštine Gradiška – poručio je Adžić.